Kasakhstan interessert i investeringer og teknologi fra Equinor

olje gass

Kasakhstans ambassadør Yerkin Akhinzhanov hadde nylig et møte med Equinors ledelse. Senior visepresident Tore Løseth, direktør for leteaktiviteter Toril Dyreng og direktør for myndighetskontakt Geir Westgaard var med på møtet.

Under møtet utvekslet samtalepartnerne meninger om perspektivene for samarbeid i forbindelse med avtalen om felles studier som ble signert mellom Kasakhstans nasjonale olje- og gasselskap KazMunayGas og Equinor i september 2019.

Ambassadøren tok opp hovedpunktene i talen til Kasakhstans president Kassym-Zhomart Tokayev under et utvidet møte om utviklingen av landets olje- og gassbransje 5. september 2019. Akhinzhanov fokuserte på målsettingene fra landets statsoverhode: å opprette et kasakhstansk oljeservicekluster etter mønster fra Norge, modernisere infrastruktur, forbedre lovgivning og stimulere utvikling av alternativ energi.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Ambassadøren viste den kasakhiske sidens vilje til å se på og fremme felles energiprosjekter både i olje- og gassektoren og innen fornybar energi.

Siden 1993 har Equinor samarbeidet med Kasakhstan. Avtalen om felles studier mellom KazMunayGas og Equinor åpner for en videre kartlegging av hydrokarbonpotensialet i Kasakhstan og kan åpne døren for utvidet samarbeid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.