NJFF

7 av 10 liker viltkjøtt

Over 22 millioner middagsporsjoner skal de neste månedene hentes hjem fra norske skoger og fjell. I september starter jakta for alvor og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) gleder seg sammen med titusener... Les mer »
hund

Hundeeiere – Se opp for giftig sopp i skogen

På høstens fine turer gjelder det å passe på hva hunden din slikker på tygger og i seg. Hvert år er det flere hunder som blir forgiftet av sopp. De fleste blir... Les mer »
natur sommer barn

Feirer Friluftslivets uke: Mange turer og aktiviteter i Bodø

I Friluftslivets uke 3.-11. september blir det friluftsfest i hele Norge. – Målet er å få flest mulig med ut i naturen, sier arrangøren Norsk Friluftsliv. – Friluftslivet har en helt spesiell plass... Les mer »
Foto: Frankemann

Inviterer til folkemøter i Gildeskål

Gildeskål kommune inviterer til folkemøter angående kommuneplanens arealdel. Kommunen ønsker innspill for i kretsene Nordfjorden og Fleinvær. Folkemøtene arrangeres for Nordfjorden krets 30.08 kl. 19.00-20.30 på Nygårdsjøen ungdomshus, og for Fleinvær krets 01.09 kl. 18.30-20.00... Les mer »
barnehage

Gode lekeplasser viktig for barnas utvikling

Byggforskserien til SINTEF gir råd om planlegging og utforming av uteområder for lek og aktivitet. – Dårlige uteområder i skoler og barnehager er kanskje et like stort folkehelseproblem som dårlig inneklima, mener professor i landskapsarkitektur, Kine H.... Les mer »
Miljødirektoratet

Nedgangen i antall rovviltskader fortsetter

Per 1. august 2022 har Statens naturoppsyn påvist 455 rovviltskader på sau, færre enn samme periode fra tidligere år. – Dette er de laveste tallene på rovviltskader vi har sett siden vi... Les mer »
Foto: Hesse1309

Slik blir Engan-dagan 2022 i Sørfold

Slåttedag torsdag 28. juli, tur til Lappdalen dagen etter og lørdagskafé i grendehuset lørdag 30. juli. Her er program for årets utgave av Engan-dagan. Torsdag 28. juli fra kl. 10.00: Slåttedag Oppmøte... Les mer »
statskog

Disse prosjektene i Nordland får penger fra Statskogmillionen

107 lag, foreninger og organisasjoner landet rundt får nå pengestøtte fra Statskog til friluftslivsprosjekt og bærekraftig bruk av norsk natur. Tildelingene handler gjerne om utstyr til stirydding, klopplegging og merking av stier,... Les mer »
natur skog elv

Flest ryddeaksjoner i Nordland: Frivillige rydder næringslivets søppel

Den ferske Rydderapporten for 2021 viser at næringsvirksomhet er den største kilden til forsøpling i Norge. Rundt halvparten av all søppel registrert i Norge i fjor stammer fra kilder knyttet til næring,... Les mer »

Fjellturer i Bodø

Området rundt Bodø byr på mange ting, blant annet høye topper og ulike fjellformasjoner. Fjellene i dette området byr på en utrolig opplevelse som passer for alle aldre og nivåer, enten du... Les mer »