norsk folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

Norsk Folkehjelps frivillige har hatt ei svært rolig påske, med kun 13 leteaksjoner. – Det viser at folk er flinke til å planlegge påsketuren godt, sier rådgiver for førstehjelp og redningstjeneste i... Les mer »
is vann

Advarer: – Våris kan være kritisk!

Når vårsolen skinner og temperaturene svinger kraftig får vi det som kalles våris og det kan være svært lumskt og utfordrende. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen kan være usikker, sier president... Les mer »
snø

Snøens glitring i påskesola kan avsløre mer enn bare gode skiforhold

Du skulle kanskje tro at snø, av alle ting, er greit å beskrive. Den er kald, hvit og legger seg som et teppe over landskapet. Hva mer er det vel å si... Les mer »
dnt

– Drømmepåsken er nær!

Snøen laver ned og DNT venter storinnrykk på fjellet i påsken. Samtidig er det ledig plass mange steder. – Nå er fjellet påskeklart! I dag legger værgudene grunnlaget for en fantastisk påske... Les mer »
vinter dame jakke

Slik får du gode skiopplevelser i påskefjellet

Hvis du skal på topptur i påsken, anbefaler vi at du bruker Varsom-appen både når du planlegger tur og underveis på turen. Gode turforberedelser kan bidra til at turen både blir tryggere... Les mer »
Naturvernforbundet

Naturvernforbundet: Hogst av naturskog må stanses!

Naturvernforbundet krever at flatehogsten i gammel naturskog må stanses inntil vi vet hvor de mest verdifulle områdene er, men Stortinget sier nei. Ukritisk hogst av naturskog ødelegger leveområdene til en rekke truede... Les mer »
tryg

2 av 10 frykter ladekø på fjellet

Vinterferien avsluttes i disse dager, og i en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 2 av 10 bilister under 40 år at de frykter ladekø på fjellet. – Selv om det er vårlig... Les mer »
norsk folkehjelp

Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

Etter den første vinterferieuka, med moderat og betydelig skredfare mange steder, har Norsk Folkehjelp fortsatt ikke hatt noen alvorlige hendelser – tross mye aktivitet i naturen. – Vår opplevelse er at folk... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Norge er et populært reisemål. Mange destinasjoner opplever vekst – noen mer enn andre. Her er natur. Her er kultur. Og her er det trygt å feriere. Av: Næringsminister Jan Christian Vestre... Les mer »
snøskred

I helgen kan store snøskred løsne av seg selv i Nordland

Et nytt lavtrykk treffer Nordland lørdag. Helgeland og Svartisen vil få kraftig vind og store nedbørsmengder som fører til at store skred kan løsne av seg selv. Også i Sør-Norge er det... Les mer »