is vann

– Mye tynn is under snøen

Hvert år drukner for mange mennesker som ferdes på usikker is, og nå rapporters det om skjebnesvangre forhold flere steder i Norge. – Vi får stadig høre at det er mye tynn... Les mer »
Norges Livredningsselskap

Norges Livredningsselskap: – Isen kan være livsfarlig!

Hvert år drukner alt for mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen er usikker, og folk må vise fornuft... Les mer »
energi strøm

Rekordstor giverglede til aksjon mot vindkraft ved Mosjøen

Givergleden blant det norske folk er fantastisk. Spleisen til reindriftssamene som er utsatt for Øyfjellet vindkraftverk ved Mosjøen, har nå passert 850 000 kroner. Folk vil ikke at Jillen Njaarke reinbeitedistrikt skal... Les mer »
natur skog elv

Statskog støtter 59 friluftslivstiltak – Mange tiltak i Nordland

Frivilligheten landet rundt får nå bidrag fra Statskogmillionen. Støtteordningen er rettet inn mot å legge til rette for friluftsliv og bærekraftig bruk av norsk natur, og fokuserer først og fremst på frivillige... Les mer »
hund

Høstens farer for hunden

Sopptur, turer i skogen, bilturer til fjells og innhøsting av epler. Dette er for mange av oss synonymt med høsten, men kan også potensielt være en fare for hundene våre. Høstferien er... Les mer »
Norsk Friluftsliv

Vil bruke penger på å lære innvandrere om skogen

Innvandrere som kommer til Norge får i dag opplæring i norsk språk og samfunn. – Vi bør også sikre at de innvies i den norske turkulturen, mener Norsk Friluftsliv. – Det finnes nærmest... Les mer »
brannfare leirbål

Bålforbudet oppheves tirsdag

På tirsdag oppheves det generelle bålforbudet i hele Norge. – Nyt høsten, og vis bålvett, oppfordrer Norsk Friluftsliv. På grunn av skogbrannfare er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15.... Les mer »
norsk natur

Rekordmange interesserer seg for friluftsliv – Nå starter en ukes nasjonal feiring

I en ny undersøkelse oppgir flere nordmenn enn tidligere at de er svært interessert i friluftsliv. 5. – 13. september feires Friluftslivets uke med nær 800 turer og aktiviteter. Friluftslivstradisjonen har en... Les mer »
telt ferie camping

Tre av fem bruker friluftsliv i jakten på kjærligheten

Det å være et friluftsmenneske anses som attraktivt i datingmiljøet. En uhøytidelig undersøkelse viser at tre av fem bruker friluftsinteresser til å skaffe seg date. Mye av kjærlighetsjakten nå til dags foregår... Les mer »
hold norge rent

LESERINNLEGG: Naturen er ikke en søppeldunk!

Verken veiene våre eller naturen vår er søppeldunker. Likevel kastes det søppel ut av bilvinduer og i naturen hver eneste dag. Hvorfor fører mer bilkjøring og mer ferdsel i naturen til økt... Les mer »