statskog

Statskog: – Søk om tilskudd til friluftsliv

Nå kan du søke Statskog om støtte til aktiviteter som skaper friluftsliv og bærekraftig bruk av norsk natur. Støtteordningen «Statskogmillionen» er særskilt rettet inn mot bidrag til frivillige lag og foreninger. Etter... Les mer »
hold norge rent

1,5 millioner nordmenn har deltatt i frivillig opprydding – Flest i Nordland

En spørreundersøkelse i regi av Hold Norge Rent viser at hele 35 % av befolkningen over 15 år har deltatt på én eller flere ryddeaksjoner i løpet av de siste 10 årene.... Les mer »
statskog

Statskog gir støtte til 27 friluftslivprosjekt i Nordland

Laksetrapplys, utedo, kanohenger og pop-uptelt er blant de 27 friluftslivprosjektene i Nordland som får støtte fra «Statskogmillionen». En million kroner går hvert år fra Statskogs støtteordning til aktiviteter og prosjekt som skaper... Les mer »
museumsforlaget

Ny bok: Fjellflora

«Fjellflora» ble første gang utgitt i 1952, og nå kommer den 14. utgaven. I boka finner du navn, beskrivelser og akvarelltegninger av de 164 vanligste plantene i den norske fjellheimen. Denne utgaven er... Les mer »
sea king

Kvinne omkommet etter fallulykke i Moskenes

Det ble søndag kveld iverksatt en leteaksjon i Moskenes i Lofoten etter at en kvinne i 20 årene ikke var kommet på jobb. Ut fra terrenget ble det søkt ved hjelp av... Les mer »
sommer telt

Basecamp Salten 2021 arrangeres på Rødøy

10. – 12. september arrangerer Rødøy kommune basecamp Salten på Rødøya. I løpet av helga kan en delta på inntil 3 ulike aktiviteter. Ungdom fra Salten i alderen 8. klasse til fylte 18... Les mer »
trafikk skilt

Millioner til gode prosjekter i Nordland og Troms

Nå kan du søke Statskogfondet om pengestøtte til næringsutvikling og friluftsliv i Nordland og Troms. Søknadsvinduet er åpent hele juni. Organisasjoner med prosjekt som skaper næringsutvikling og friluftsliv kan nå benytte muligheten... Les mer »
sea king

Kvinne død etter fallulykke i Lofoten

En kvinne i 60-årene er bekreftet omkommet etter en fallulykke ved Higravtindan i Lofoten. Hun var deltager i et turfølge på 10 personer, ifølge NRK. Kriseteamet i Vågan kommune er engasjert og... Les mer »
sykkel

Aktiv helg med Heilt innafor i Sørfold

Helga 11.- 13. juni kan Heilt innafor og samarbeidspartnere ønske velkommen til aktiv helg. Fjellfest er åpen for alle, det øvrige er for Sørfold-ungdom 6. klasse – 18 år. – Vi har... Les mer »
elg

Nesten en million kroner til vilttiltak i Nordland

Fylkesråd for kultur, klima, miljø, Kirsti Saxi, har bevilget tilskudd til vilttiltak for 2021. Totalt ble det innvilget søknader for 867 200 kroner, opplyser Nordland fylkeskommune. Tilskuddsmidlene brukes først og fremst til... Les mer »