Bodøposten.no kjøpt opp av Amedia for 5 millioner

bodøposten

Den lokale nettavisen Bodøposten.no i Nordland har blitt enige med Amedia-konsernet om en salgssum for overtakelse av Bodøposten.no. Forhandlingene mellom partene har foregått i flere uker.

Bodøposten.no ble etablert i september i 2017 og markerte seg etter kort tid som en betydelig nyhetsformidler med blant annet sexskandalen med Trine Skei Grande som hadde flere hundre tusen lesere. De høye lesertallene gikk tydeligvis ikke Amedia hus forbi. Nå har nemlig Amedia blitt enige med Bodøposten.no om oppkjøp.

Les også:  Syv personer i trafikkulykke mellom Bodø og Fauske

Amedia AS er Norges nest største mediekonsern etter Schibsted og eier helt eller delvis 62 lokal- og regionaviser samt tilhørende nettaviser og distribusjonsselskaper. Nå kan Amedia også skilte med å eie Bodøposten.no som for kort tid siden ble rangert som en av landets 5.000 mest besøkte nettsider.

– Vi synes Bodøposten.no var en interessant oppkjøpskandidat etter gjennom lang tid å ha levert høye lesertall, oppkjøpet gir Amedia en solid posisjon i Nordland som den desidert største nyhetsformidleren, sier Are Stokstad som er konsernsjef i Amedia.

Les også:  Bodøfirmaet Nofir skal gjenvinne idrettsnett

Gunnar Andreassen, som er redaktør i Bodøposten.no, forsikrer at den nye eieren vil ivareta leserne i Bodø og i resten av landet sine interesser med å følge opp den redaksjonelle linjen nettavisen har lagt opp til.

– Bodøposten.no har etter oppstarten vært et talerør for de svake og har blitt en viktig nyhetsformidler, ikke bare for Norge, men også for Bodø. Jeg synes dialogen med Amedia har gått greit og stoler på at de som nye eiere vil fortsette vår undersøkende journalistikk, sier redaktør Gunnar Anderassen i Bodøposten.no.

Les også:  Sparker i gang turåret med Norges største utedag på Bestemorenga!

Redaktøren kan også bekrefte at redaksjonen er uforandret. Overføringen av eierskapet skal ifølge de nye eierne formelt skje onsdag 11. april 2018.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.