Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

lynx

De som liker delikatessen Parmaskinke vil nå oppleve en enda bedre Parmaskinke og spise med god samvittighet. Consorzio del Prosciutto di Parma har nettopp kunngjort nye forbedringer.

Flere endringer er gjort i produksjonsspesifikasjonene til Parmaskinke. Hensikten er å heve kvalitet og sunnhet i dette produktet, samtidig som kunden er garantert åpenhet og opprinnelighet.

Endringene er gjort uten å fire på kravene til god smak og kvalitet som denne skinken er kjent for gjennom historien. De nye spesifikasjonene er resultatet av et samarbeid mellom Consorzio del Prosciutto di Parma, Landbruksdepartementet og Emilia Romagna-regionen i Italia.

Les også:  50 år med tekst under korken!

– Dette gjør oss veldig stolte! sier Alessandro Utini, president for Consorzio. Han synes også at det var på tide å revidere produksjonsdokumentene nå, tretti år etter det første utkastet, for å forsterke beskyttelsen og forbedringene av produktene i sammenheng med sosial og økonomisk utvikling.

– Beskyttelsen av produksjonsområdet og kundenes tillit har alltid vært en pådriver for oss til å ville skape et unikt og gjenkjennelig produkt som forener arv og tradisjon med de nye utfordringene innen bærekraft og implementeringen av det europeiske grønne skiftet, sier Alessondro.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

De nye produksjonsspesifikasjonene trådte i kraft 4. september 2023, og har fire formål: å løfte kvalitetsstandardene til Parmaskinken enda høyere, å forsterke dens identitet og særpreg blant konkurrenter, å styrke garantiene av hensyn til forbrukere og å møte miljøutfordringene. Det har vært en lang prosess internt i Consorzio, i tillegg til de fire årene det tok for Europakommisjonen å godkjenne disse spesifikasjonene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.