nfk

800 000 til Marcialonga Arctic

Marcialonga Arctic blir Norges versjon av det verdenskjente langløpet på ski fra Italia. Nå setter fylkesrådet av 800 000 kroner til å profilere Nordland gjennom løpet som arrangøren håper skal bli et fast... Les mer »
nfk

Et steg nærmere kulturrute-status for Venezia og Røst

I 3 dager har italienerne fått oppleve musikk, mat, kunst og historie fra nord. Og det like ved hvor adelsmannen Pietro Querinis båt nok ble bygd, ved Venezias gamle skipsverft Arsenale. Røst... Les mer »
Nordland fylkeskommune

LESERINNLEGG: Via Querinissima, en reise i tid og rom

Nordland fylkeskommune, Region Veneto i Italia og flere samarbeidspartnere i Europa utvikler nå kulturarvruten: Via Querinissima. I juli ble det sendt en søknad til Europarådet for å få ruten godkjent som en... Les mer »
italia

Italia stopper 5G grunnet strålefare

I Italia har trådløsbransjen igjen fått avslag på sitt ønske om høyere grenseverdier, som er en forutsetning for å kunne rulle ut 5G-nettet. Dermed holder landet fortsatt fast ved sine strålegrenser som... Les mer »
lynx

Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

De som liker delikatessen Parmaskinke vil nå oppleve en enda bedre Parmaskinke og spise med god samvittighet. Consorzio del Prosciutto di Parma har nettopp kunngjort nye forbedringer. Flere endringer er gjort i... Les mer »
lynx

Velkommen til Parmaskinke-festival 2023!

Den italienske Parmaskinke-festivalen arrangeres også i år, fra 1. til 3. september, med Francesca Romana Barberini som vertinne, og med den kjente skuespillerinnen, sangerinnen og danserinnen Lorella Cuccarini som spesiell gjest. Den... Les mer »
iphone sommer

Singel på ferie: Slik sikrer du deg årets sommerflørt

Er du singel? Da er sommeren din beste venn. Bedre tid på året finnes det nemlig ikke for en liten flørt! Men skal du krysse landegrenser og møte en Crush i det virkelige liv,... Les mer »
Stortinget

Italias president til Stortinget torsdag 11. mai

Stortingspresident Masud Gharakhani tar imot Italias president, Sergio Mattarella, på Løvebakken torsdag 11. mai. Besøket på Stortinget er en del av programmet under president Mattarellas statsbesøk til Norge. Under slike visitter legges... Les mer »
sjømatrådet

Tørrfiskdronning fra Napoli på tur til Lofoten

– Tørrfisken er fantastisk, og Lofoten er som et vakkert fryselager. Det sier Norges nye tørrfiskambassadør i Italia, Marianna Vitale, etter sin aller første reise til tørrfiskens hjemland. Michelin-kokken Marianna Vitale er så... Les mer »
nfk

Røst og tørrfisk på italiensk TV

Loneley Planet og Mediaset TV, Italias svar på TV 2, besøkte Røst for å lære om historien til tørrfisk, reiseliv, men ikke minst om den dramatiske historien rundt Pietro Querinis skipsforlis. Reisehåndbok-utgiveren... Les mer »