italia

Italia stopper 5G grunnet strålefare

I Italia har trådløsbransjen igjen fått avslag på sitt ønske om høyere grenseverdier, som er en forutsetning for å kunne rulle ut 5G-nettet. Dermed holder landet fortsatt fast ved sine strålegrenser som... Les mer »
lynx

Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

De som liker delikatessen Parmaskinke vil nå oppleve en enda bedre Parmaskinke og spise med god samvittighet. Consorzio del Prosciutto di Parma har nettopp kunngjort nye forbedringer. Flere endringer er gjort i... Les mer »
lynx

Velkommen til Parmaskinke-festival 2023!

Den italienske Parmaskinke-festivalen arrangeres også i år, fra 1. til 3. september, med Francesca Romana Barberini som vertinne, og med den kjente skuespillerinnen, sangerinnen og danserinnen Lorella Cuccarini som spesiell gjest. Den... Les mer »
iphone sommer

Singel på ferie: Slik sikrer du deg årets sommerflørt

Er du singel? Da er sommeren din beste venn. Bedre tid på året finnes det nemlig ikke for en liten flørt! Men skal du krysse landegrenser og møte en Crush i det virkelige liv,... Les mer »
Stortinget

Italias president til Stortinget torsdag 11. mai

Stortingspresident Masud Gharakhani tar imot Italias president, Sergio Mattarella, på Løvebakken torsdag 11. mai. Besøket på Stortinget er en del av programmet under president Mattarellas statsbesøk til Norge. Under slike visitter legges... Les mer »
sjømatrådet

Tørrfiskdronning fra Napoli på tur til Lofoten

– Tørrfisken er fantastisk, og Lofoten er som et vakkert fryselager. Det sier Norges nye tørrfiskambassadør i Italia, Marianna Vitale, etter sin aller første reise til tørrfiskens hjemland. Michelin-kokken Marianna Vitale er så... Les mer »
nfk

Røst og tørrfisk på italiensk TV

Loneley Planet og Mediaset TV, Italias svar på TV 2, besøkte Røst for å lære om historien til tørrfisk, reiseliv, men ikke minst om den dramatiske historien rundt Pietro Querinis skipsforlis. Reisehåndbok-utgiveren... Les mer »
film

Nordland fylkeskommune bruker 3 millioner på opera i Venezia

Nordland fylkeskommune går nå inn med en betydelig økonomisk støtte på tre millioner kroner til gjennomføringen av prosjektet Querinioperaen i Venezia. Gjennomføringen av Querinioperaen i Venezia er et internasjonalt kulturprosjekt som tar sikte på... Les mer »
lynx

World Cheese Awards 2022: Parmigiano Reggiano vant 93 priser!

Den internasjonale juryen med 250 eksperter fra over 30 land tildelte Parmigiano Reggiano utrolige 93 medaljer, hvorav to var Supergull. – Vi vendte tilbake til Italia som vinnere etter å ha konkurrert... Les mer »
as roma

Ola Solbakken signerer for Roma

Bodø/Glimt-spiller Ola Solbakken skal ifølge flere kilder være nært å signere for italienske AS Roma. Det var den anerkjente italienske fotballjournalisten Fabrizio Romano som først meldte at Ola Solbakken nærmet seg overgang... Les mer »