ANNONSE: Nornickel stenger sitt Nikel-smelteverk

Byen Nikel, i Russlands Murmansk-region, vil ha et smelteverk mindre, ettersom Nornickel har kunngjort nedstengingen av sitt smelteverk som er i nedleggelsesfase Før stengingen hadde anlegget i Nikel vært Nornickels eldste produksjonsanlegg, men ble suspendert som en del av selskapets planer om å redusere forurensning.

I tillegg til dette har selskapet også erklært at det forplikter seg til å redusere svoveldioksidutslipp og stengingen av smelteanlegget i Nikel er et skritt i riktig retning. I de 74 årene anlegget eksisterte, produserte det 61,8 millioner tonn nikkelholdig råstoff samt over 2,4 millioner tonn nikkel i høykvalitets matt.

 
Nikel miljøproblem

Nedleggelsen av anlegget i Nikel representerer ikke bare slutten på en 74-årig epoke, men også en lysere fremtid for befolkningen i regionen der miljøet deres blir bedre ivaretatt.

”I dag vil det være en symbolsk begivenhet – smeltingen av den “siste sleiven”, hvoretter smelteanlegget vil bli stengt. Dette er en historisk begivenhet for Nornickel. Etter stengingen av smelteanleggene i Nikel moderniserer vi vår metallurgiske produksjon i Monchegorsk, inkludert bygging av nye toppmoderne anlegg, ”sa Nornickels president Vladimir Potanin.

Potanin sa også at selskapet vil at fabrikkene dekker moderne krav og at produktene som produseres av selskapet er avgjørende for fremtiden. Nå, sier han, at selskapet kan skryte av å være et miljøavansert selskap som produserer varer for den grønne økonomien

Nedleggelsen av Nikel-anlegget ble anbefalt av guvernøren i Murmansk-regionen Andrey Chibis som snakket om den nylige utviklingen som han mener vil være til fordel for miljøet.

”Selskapets beslutning om å stenge smelteverket var absolutt et tvunget tiltak rettet mot å redusere skadelige utslipp i atmosfæren. Men generelt er det en omkonfigurering av Kola Mining og Metallurgical Company produksjonsanlegg, modernisering, implementering av moderne teknologi og en økning i produksjonen av selskapets hovedprodukter i vår region, ”sa han.

Veien til å løse miljøproblemene i Nikel


Foruten reduksjonen i miljøskader, ble det sosiale aspektet ved nedleggelsen av Nikel-anlegget også tatt i betraktning. Ansatte som jobbet på det tidligere anlegget ble tilbudt erstatningsjobber i selskapet, og de som ønsket å starte egne bedrifter fikk ressurser til å begynne.

Beslutningen om å stenge anlegget i Nikel ble først tatt i november 2019, til nytte for økologien ved at det fullstendig eliminerte svoveldioksidutslipp i Norges grenseområde.


I løpet av det neste året vil oppryddingspersonalet arbeide på anlegget for å gjøre det klar for omstillingen. Hvis anlegget kan brukes til noe vil det bli konvertert som sådan. For tiden er det en konkurranse blant Nornickel-investorer om å utvikle et industrielt eller kulturelt utviklingsprosjekt som kan implementeres på det nå ledige stedet.


Noen av kravene  til dette inkluderer økologisk transformasjon av lokalområdet, opprettelse av grønne produksjonsanlegg og nye arbeidsplasser for personalet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.