Årets TINEstafett er åpen for alle: Hele Norge løper!

tine

I år som i fjor åpnes det for at alle som har lyst skal få løpe TINEstafetten – og målet er å få hele landet til å røre på seg etter et langt og stillesittende år.

I snart 30 år har TINEstafetten hver vår gitt norske skolebarn en morsom og aktiv dag utenfor klasserommet. Det vellykkede samarbeidet mellom TINE og Norges Friidrettsforbund har siden 1993 fått over 100 000 elever til å løpe hvert eneste år. Årets stafett gjennomføres med minst like stor entusiasme som før, til tross for de spesielle omstendighetene.

— Endelig er det klart for årets TINEstafett og det er utrolig artig at alle som vil kan bli med å løpe. For oss i TINE er det en helt opplagt kobling mellom et sunt og variert kosthold, og fysisk aktivitet. Vi jobber mye med den første delen og er glad for å kunne bidra til etableringen av gode vaner også når det kommer til fysisk aktivitet, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det er allerede registrert over 60 000 deltakere blant landets 6. til 9. klassinger, som skal løpe TINEstafetten i år. I tillegg inviterer TINE og NFIF nå alle barnehager, 1.–5. klasse, institusjoner og familier til å snøre på seg skoene og løpe. Startskuddet går i uke 19 og kan gjennomføres helt frem til uke 39.

– Til tross for delvis stengte skoler mange steder i landet, er det registrert rekordmange arrangementer i år. At så mange skoler arrangerer sin egen stafett, er helt fantastisk. Vi håper så mange som mulig nå tar oppfordringen om å løpe, sier Linn Baardli, Barne- og ungdomsansvarlig i Norges Friidrettsforbund.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Alle som registrerer løpingen sin på nettsiden til TINEstafetten, er med i trekningen av ulike gavekort. På nettsiden ligger det også tips og triks til hvordan man kan arrangere sin egen TINEstafett hjemme, i barnehagen eller andre steder.

Under korona-nedstengingen hadde hver tredje skoleelev under 30 minutter fysisk aktivitet per dag, halvparten av det helsemyndighetene anbefaler, viser en studie fra UiO*. TINEstafetten er med andre ord ekstra viktig i år.

— Det er ingen tvil om effekten fysisk aktivitet har på helsa vår. Det gjelder kropper i vekst og litt eldre kropper som har vært på hjemmekontor i et år, sier Hovland.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det er den viktige kombinasjonen av et godt og næringsrikt kosthold og fysisk aktivitet som er utgangspunktet for at TINE hvert år fasiliterer morsomme aktiviteter som TINEstafetten og TINE fotballskole for barn over hele landet.

— God og riktig næring til kropper i vekst er blant det viktigste vi gjør i TINE. Det gir overskudd til å lære, mestre og ikke minst å ha det gøy. Rammene rundt årets arrangement blir litt annerledes enn vanlig, men det var ikke noe alternativ å avlyse TINEstafetten. Nå skal vi ha det gøy, avslutter Hovland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.