apple

Advarsel: Svindlere ringer fra «Nordland fylkeskommune»

Nordland fylkeskommune brukes i en svindel der nordlendinger er ofre. – Svindlere ringer fra «vårt nummer», dette kalles Spoofing og er svindel, melder Nordland fylkeskommune. – Nordland fylkeskommune ringer aldri opp noen... Les mer »
kredittkort

Forbruksgjelden økte med 9,5 mrd. i fjor

Til tross for en reduksjon på 1,0 mrd. i desember økte forbruksgjelden med 9,5 mrd. i fjor. I 2023 økte nedbetalingslån med 6,7 mrd. og kredittkortgjelden med 2,8 mrd. 1. januar var... Les mer »
kredittkort

Kortbruken økte i Nord-Norge i juli

Nordmenn handlet for 50 milliarder kroner med BankAxept-kortene i juli. Vekstvinneren ble Nord-Norge, som hadde 1,3 prosent høyere omsetning enn i fjor. Vestland fikk 4,6 prosent lavere omsetning enn i fjor. Foran... Les mer »
iphone

Skal teste digital ID i Europa

Signicat er med i to koalisjoner som er valgt ut av EU-kommisjonen til å delta i EU Digital Identity Wallet Large Scale Pilots (LSP). De to storskala pilotene, EWC (EUDI Wallet Consortium)... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Nå blir det enklere å lade bilen

– Transportsektoren står for en tredel av norske utslipp, og for å nå klimamålene våre må disse utslippene reduseres kraftig. Det betyr at mye av biltransporten må over på strøm, både for... Les mer »
kredittkort

Ny rapport: Fysisk handel er tilbake

Nets nye rapport viser at den fysiske handelen i 2022 har kommet seg etter koronapandemien, og at forbrukernes betalingspreferanser har endret seg ytterligere. Mobilbetalinger fortsetter å vinne terreng mens bruken av kontanter... Les mer »
ue

Sparebank 1 Nord-Norge tildeler utviklingsmidler til Ungt Entreprenørskap sitt økonomiprogram «Sjef i eget liv!»

En viktig forutsetning for å ha et bra liv er å ha orden på privatøkonomien. Derfor er nå personlig økonomi inne i læreplanene i skolen, noe som har medført økt etterspørsel etter... Les mer »
officelink

OfficeLink i Bodø – Mer enn bare betalingsløsninger

OfficeLink i Bodø startet som en lokal bedrift i Bodø som bare drev med kassaløsninger og betalingsterminaler. Nå har bedriften i Bodø utvidet med avdelinger i Kristiansand, Oslo, Jessheim og Trondheim. Dessuten... Les mer »
restaurant

Nordmenns kortbruk falt drastisk etter omikronutbrudd

For andre år på rad møter vi julen med restriksjoner og delvis nedstegning. Ferske tall fra DNB avslører hvordan den nye virusvarianten har ført til en brå nedgang i nordmenns kortbruk i... Les mer »
pils

Nedgangen fortsetter for utelivet

For andre helg på rad viser tall fra BankAxept og Vipps at nordmenn bruker mindre penger på barer og restauranter. 3. desember innførte regjeringen nye restriksjoner som følge av kraftig vekst i... Les mer »