Ny rapport: Fysisk handel er tilbake

kredittkort

Nets nye rapport viser at den fysiske handelen i 2022 har kommet seg etter koronapandemien, og at forbrukernes betalingspreferanser har endret seg ytterligere. Mobilbetalinger fortsetter å vinne terreng mens bruken av kontanter avtar.

– 2022 blir et mye bedre år for fysisk handel enn året før, siden forbrukerne har kommet tilbake etter at restriksjonene ble opphevet. Det kan imidlertid bli en tøff høst og vinter på grunn av energipriser, inflasjon og renteøkninger. Vi ser også at forbrukernes preferanser når det gjelder de forskjellige betalingsmåter endret seg ytterligere i takt med at mobilbetalinger vinner mer terreng og kontanter fortsetter å falle, sier Kjetil Eckhoff Skeie, Country Sales Director i Nets.

Les også:  Gir over 111 millioner til norsk frivillighet

Nordic Payment Report 2022 er en statistikkfylt rapport om betalinger og relaterte emner for de som handler fysisk.

Nets måler handels- og betalingsmønstre hos nordiske forbrukere gjennom egne kortdata fra betalingsterminaler samt en stor, årlig forbrukerundersøkelse. Målet er å dele viten og ekspertise. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.