Nedgangen fortsetter for utelivet

pils

For andre helg på rad viser tall fra BankAxept og Vipps at nordmenn bruker mindre penger på barer og restauranter.

3. desember innførte regjeringen nye restriksjoner som følge av kraftig vekst i smittetallene. Påfølgende helg opplevde både barer og restauranter en nedgang i både antall transaksjoner og transaksjonsbeløp.  

Kommersiell leder Vegar Heir i Vipps viser til ferske tall som slår fast at trenden fortsetter.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Hvis man sammenligner fredag og lørdag denne helgen med 26. og 27. november, helgen før nedstengningen, ser vi et stort fall i bruken av BankAxept-kort. Barer hadde en nedgang på 44 % i antall transaksjoner og en nedgang på 36 % i transaksjonsbeløp. Restaurantene hadde også en negativ utvikling, men her var nedgangen litt lavere med 23 % færre transaksjoner og 14 % nedgang i transaksjonsbeløp, sier Heir. 

Å tæppe terminaler med BankAxept-kort er den desidert vanligste betalingsmåten for nordmenn når de er på bar eller restaurant. Under den forrige nedstengningen så utelivsbransjen behovet for alternative betalingsmåter som reduserte kontakten mellom ansatte og gjester.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Det var grunnen til at QR-kodene fant sin plass på mange gjestebord. Helgens tall viser en kraftig oppgang når det gjelder folk som betale med Vipps på mobilen  

– Hvis vi sammenligner med 26. og 27. November var det en 64 % økning i antall Vipps-transaksjoner på bar og restaurant. Økningen i transaksjonsbeløp var på 55 prosent. Både ansatte og kunder ønsker å minimere kontaktpunktene i situasjonen vi er i nå. Da er QR-koder et effektivt virkemiddel, sier Heir.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.