Kortbruken økte i Nord-Norge i juli

kredittkort

Nordmenn handlet for 50 milliarder kroner med BankAxept-kortene i juli. Vekstvinneren ble Nord-Norge, som hadde 1,3 prosent høyere omsetning enn i fjor. Vestland fikk 4,6 prosent lavere omsetning enn i fjor.

Foran årets sommersesong var forventningene høye blant norske reiselivsbedrifter og handelen. Totalt sett ble det en nedgang i kortbruken i juli på 2,6 prosent, men i Nordland og Troms og Finnmark økte omsetningen i begge fylkene.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

– Vi er ikke på nivå med pandemiårene da alle hadde Norges-ferie, men det er veldig godt å se at nordmenn fortsatt ønsker å feriere i eget land, til beste for norsk handel, miljøet og lommeboka. I tillegg kommer jo utenlandske turisters forbruk, så totalt sett så ble nok dette en god sommer for turistnæring og handelen, sier Anita Frantzen, leder for kort og verdiøkende tjenester i BankAxept.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

I Nordland og Troms og Finnmark var det dagligvarer som i størst grad trakk opp volumet i år.

For landet som helhet brukte nordmenn mer penger på parfymeri og fritid & underholdning i juli i år enn i fjor, og mindre på bensinstasjon og reiseliv. Spesielt fornøyelsesparker og kinoer har hatt en bra sommer.

Nedgangen i pengebruken for Vestland var på hele 4,6 prosent, mens i Oslo var nedgangen i på 3,8 prosent. Det var faghandelen som i størst grad bidro til nedgang i Vestland, mens i Oslo var det serveringsbransjen som trakk resultatet mest ned. Den nest siste uken i juli var handelen i Oslo aller lavest.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.