Kultursektoren skal gjøre Norge grønnere

virke

Kultursektoren vil bidra mer til bærekraftig utvikling i Norge, og nå går en rekke aktører sammen for å skape et grønt veikart.

I dag var kulturvirksomheter, organisasjoner og politikere samlet for en storstilt lansering av arbeidet med å skape et grønt veikart for kultursektoren.

− Kultursektoren har kraften til å til å bevege hele Norge i en mer bærekraftig retning. Vi ønsker å være drivkraften bak det grønne skiftet for kunst- og kulturfeltet, og vil gjerne ha med hele kultur-Norge på denne satsingen, sier Rhiannon Edwards, leder for Virke kultur og opplevelser.

Hovedorganisasjonen Virke, Norske Konsertarrangører, Norsk teater- og orkesterforening og Norske kulturhus er initiativtakere til veikartet. Norge har kulturvirksomheter over hele landet, de er mange, de gir arbeidsplasser i hvert et hjørne av landet, og bidrar til transport og forbruk. Initiativtakerne mener sektoren har et ansvar for å forminske klimaavtrykket de selv og leverandører deres har, og ikke minst for å formidle kunnskap, inspirere og skape gode holdninger.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

− Mange tenker ikke primært på kultursektoren i sammenheng med klima og bærekraft, men sektoren har store muligheter og dermed også et stort ansvar. Formålet med å utarbeide et grønt veikart er både å bli bedre selv, og å inspirere andre til bidra til å løse klimautfordringen, sier Tone Østerdal, daglig leder av Norske Konsertarrangører og en av initiativtakerne til veikartet.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Kulturminister Trine Skei Grande og klima- og miljøminister Ola Elvestuen var til stede for å understreke viktigheten av kultursektorens bærekraftssatsning.

− Kultursektoren er stor og voksende i Norge. Den er en viktig arbeidsgiver, næring, og del av Norge som turistdestinasjon. Det er en sektor med store ringvirkninger – med det følger ansvar og mulighet til å bidra til det grønne skiftet. Derfor er det av stor betydning at en samlet sektor tar dette initiativet. Jeg ser frem til å få gode innspill på hvordan myndighetene kan spille på lag med sektoren i dette viktige arbeidet, sier Skei Grande.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Klima- og miljøministeren peker på viktigheten av å få med alle norske virksomheter om klimamålene skal nås. 

− Regjeringen har ambisiøse klimamål. Da må alle sektorer med. Det er en stor omstilling som står foran oss. Kultursektoren har en særlig sterk posisjon for selv å ta ansvar samtidig som de øker bevisstheten, kunnskapsnivået og engasjementet for klima og miljø, sier Elvestuen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.