LESERINNLEGG: Flere konkurser men Statsminister Støre reagerer ikke

frp

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ligger nå an til å få forlenget jobben som NATO-sjef for fjerde gang. Samtidig er det stor usikkerhet om nåværende Ap-leder Jonas Gahr Støre får mer enn en periode som statsminister.

Av: Hans Andreas Limi, finanspolitisk talsmann (FrP).

Jeg tror forskjellen i popularitet handler om handlekraft og resultater. Konkurstallene har nå økt med 40 prosent, og er like høye som under finanskrisen i 2009.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

I 2009 ledet Jens Stoltenberg (Ap) en regjering som raskt satte i gang tiltak, og fikk konkurstallene ned. Jeg har ikke sett den samme handlekraften fra Jonas Gahr Støre (Ap) i dagens krisesituasjon.

Selvsagt øker inflasjonen og konkursene når regjeringen sitter stille og ser på at det skjer. I vårmåneden mars har vi hatt strømpriser over 2,5 kroner KWt. Stoltenberg tok grep under finanskrisen i 2009, men hva skal til for at alarmen går hos Statsminister Støre?

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

Problemet er at regjeringen ikke har lyttet til bedriftene over tid.  Skal vi få kontroll over inflasjonen og rentene ned, må regjeringen raskt kutte i avgifter og sørge for en langt bedre strømstøtte for både folk flest og bedriftene.

FrP har i snart to år har varslet om en krevende situasjon for norske bedrifter som følge av høye strømpriser og økt skattenivå. Dessverre har regjeringen ignorert advarsler fra både folk og næringsliv.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Fremskrittspartiet ønsker en makspris på 50 øre KWt for alle, også bedriftene. Å få ned strømprisene er det viktigste enkelttiltaket for å få ned inflasjonen og hindre ellers lønnsomme bedrifter fra å gå konkurs.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.