Ny bok: Hanne Nabintu Herland – Det nye Babylon. Hvordan Vesten mistet sin storhet

babylon herland

Hanne Nabintu Herland er en kjent media-størrelse i Norge. Hun er religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av nyhetssiden The Herland Report og en nett-TV kanalen på YouTube, som når millioner årlig. Siste årets tall viste 13.5 millioner ganger leste artikler og sette programmer.

Hun er kjent fra media som en fryktløs samfunnskritiker og anti-krigsaktivist, samt en markant motstander av politisk korrekthet. Herland mener at Europa bør vektlegge sine tradisjonelle verdier, og at jantelov og ensidighet bidrar til å svekke den frie tanke i Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

Nå flytter Hanne Nabintu Herland flytter tilbake til Norge etter å ha bodd over 7 år i utlandet, og gir ut ny bok, «Det nye Babylon. Hvordan Vesten mistet sin storhet».

I den nye boken «Det nye Babylon – hvordan Vesten mistet sin storhet» beskriver Herland det kulturelle forfallet i Vesten.

– Vi er materielt rike i Norge, men bak den fine fasaden bærer samfunnet preg av en bemerkelsesverdig sterk jantelov og mangel på respekt for forskjellige meninger. Når folk ikke våger å si sin mening lenger, vokser motsetningene i samfunnet, sier Herland.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Boken «Det nye Babylon. Hvordan Vesten mistet sin storhet» går rett inn på de viktigste emnene i vesten og i Norge.

– Hvilken kultur tilhører vi egentlig? Hva kan vi være stolte av? Hvorfor må alle mene det samme og hvorfor anses kritiske spørsmål som en trussel? Og hvilke verdier skaper trygt forankrede samfunn der borgernes plikter og rettigheter sikres på en slik måte at lovløsheten ikke tar overhånd?, spør Herland.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

I tillegg til å belyse viktige spørsmål går forfatteren inn på problemstillinger som at ytringsfriheten innsnevres i dagens samfunn.

– Spriket mellom elitens og folkets perspektiv ser ut til å vokse mens ytringsfriheten snevres inn av en undertrykkende, politisk korrekthet. Er det virkelig slik demokratiet skal fungere?, sprø Herland.

– Det handler om Norges fremtid, om vår kulturs overlevelse i en tid der verdens eliter stadig ønsker mer globalisering og institusjonalisering, avslutter Herland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.