94 personer druknet i 2017

redningsselskapet

82 menn og 12 kvinner døde som følge av drukning i 2017. Blant disse var to barn under 8 år, viser statistikk fra Redningsselskapet. Drukningstallet er omtrent på nivå med fjoråret da 91 personer døde i drukningsulykker.

Flesteparten av drukningene (32) skyldtes ulykker i forbindelse med bruk av båt og kajakk. Drukning etter fall fra land eller brygge stod for 16 av dødsfallene.

– Menn over 60 er som vanlig kraftig overrepresentert på statistikken. 34 av de omkomne er menn i denne aldersgruppen. Våre skøytemannskaper ser også at det er godt voksne menn som slurver mest med sikkerheten. Kanskje er det en sammenheng, sier Lars Mosby Enger, pressevakt i Redningsselskapet.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Vi må helt tilbake til 2012 sist det var et barn under 8 år som druknet i Norge. I fjor var det to.

–At vi i år opplever at barn igjen er inne på denne statistikken er ekstra tragisk. Det forteller oss at vi fortsatt må ha sterkt fokus på sjøvett- og svømmeopplæring, og at vi starter opplæringen så tidlig som mulig, sier Frode Pedersen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Mannskapet på redningsskøytene reddet 33 personer fra drukning i 2017.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.