Amahl Pellegrino kåret til årets spiller i Eliteserien 2022

ntb

Bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino (32) topper NTBs spillerbørs ved serieslutt og kåres dermed til årets spiller i Eliteserien 2022 av NTB.

Glimts venstreving har levert strålende i sin første fulle sesong på Aspmyra. Med sine 25 scoringer er han Eliteseriens soleklare toppscorer, men 32-åringen er også helt i toppsjiktet for målgivende pasninger. Drammenseren har bidratt sterkt til at Glimt tok sølv denne sesongen.

– Det har vært en sinnssyk sesong. Jeg har opplevd mye og spilt mange kamper. Samtidig er det jo litt kjipt at vi ikke var med lenger inn mot gullet, men det har vært en god sesong uansett, sier Amahl Pellegrino.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Pellegrinos prestasjoner gjennom sesongen har gitt ham en topplassering på børsen med 6,36 poeng i snitt. Han har spilt 27 kamper, scoret 25 mål og har bidratt til ytterligere 11 mål gjennom målgivende involveringer. 

Pellegrino setter pris på oppmerksomheten, som blir som et symbol på hans gode sesong.
– Det er noe som det er hyggelig å se tilbake på nå når sesongen er over, og kanskje spesielt når karrieren en gang er over. Jeg må sende en stor takk til hele laget og trenerteamet for at jeg er der på toppen, uten dem hadde jeg aldri fått denne utmerkelsen.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Børsen fungerer slik at NTBs reportere rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen.

Sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad, er imponert over drammenserens prestasjoner denne sesongen. Alstad sammenligner Pellegrino med en god årgangsvin.

– Pellegrino blir bare bedre og bedre jo modnere han blir. I en alder av 32 har han aldri sett skarpere ut, selv med disse småskadene han har slitt med, sier Alstad.  

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Selv forteller 32-åringen at han har ambisjoner og masse å gi framover.

– Som fotballspiller føler jeg meg langt ifra ferdig, og føler jeg egentlig bare blir bedre og bedre for hvert år som går.

Som årets spiller får Amahl Pellegrino et portrett av seg selv, laget av illustratør Pål Dybwik.

Topp 3 på spillerbørsen:

  1. Amahl Pellegrino i Bodø/Glimt med 6.36 poeng
  2. Hugo Vetlesen i Bodø/Glimt med 6.14 poeng
  3. Martin Linnes i Molde med 5.78 poeng
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.