Trend Micro med nettside som viser hvordan cyberkriminelle utnytter koronakrisen

data program web

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro har opprettet en egen nettside som samler viktig informasjon om cybertrusler knyttet til koronaviruset. Forskere fra Trend Micro, sammen med eksterne aktører, bidrar kontinuerlig med å informere publikum om de kriminelles metoder relatert til Covid-19.

Covid-19 utnyttes i en rekke skadelige kampanjer hvor nettkriminelle bruker både spam, direktørsvindel, skadelig programvare, løsepengevirus og ondsinnede domener som ligner på ekte nettsider. I takt med antall døde som følge av koronaviruset, vokser også antall kriminelle forsøk på å utnytte folks behov for Covid-19-informasjon.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Trend Micro sine sikkerhetsforskere undersøker kontinuerlig de kriminelle sine aktiviteter for Covid-19-relaterte angrep, og fordi antallet trusler relatert til koronaviruset har vokst veldig kraftig, har selskapet derfor opprettet et eget nettsted for å dele den siste utviklingen. Rapporter og informasjon som deles, kommer fra sikkerhetsforskere fra Trend Micro, i tillegg til bidrag fra andre selskaper og organisasjoner.

Den siste oppdateringen på nettsiden viser at så mange som 95 prosent av de kriminelles forsøk på å utnytte koronakrisen til å svindle publikum, har vært via spam. Ved å inkludere Covid-19 i e-postens overskrift forsøker de kriminelle å friste mottagerne til å åpne e-postene og til å klikke seg videre på lenker som ofte peker mot falske nettsider som utgir seg for å være tillitsfulle og kjente nettsider.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

– En av konsekvensene av Covid-19 pandemien er en kraftig økning i antall direktørsvindler, løsepengevirus og installering av skadelig programvare. Derfor har vi opprettet en egen nettside hvor vi vil gjøre publikum oppmerksomme på de mange ulike spam-kampanjene som kriminelle står bak. Kampanjer som tilsynelatende ser ut reelle kampanjer fra aktører som lokale helsemyndigheter, verdens helseorganisasjon, Microsoft, Google og Netflix for å nevne noen, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Kraftig vekst i cyberkriminalitet relatert til Covid-19 i løpet av årets første kvartal:

  • 907.000 forskjellige spam-kampanjer
  • 737 forskjellige tilfeller av skadelig programvare
  • 48.000 tilfeller av falske domener/nettsider
  • 220 ganger økning av spam i perioden februar til mars
  • 260 prosent økning av falske domener/nettsider
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.