Frp ber regjeringen om at resirkulering av skip skal skje på norsk verft

skip båt

Stortingsrepresentantene Gisle Meininger Saudland og Sivert Bjørnstad (FrP) ber nå regjeringen om at resirkulering av skip skal skje på norsk verft.

Norge er en sjøfartsnasjon. Vi har en verftsindustri i verdensklasse og vi er gode til å resirkulere skip. Langs hele norskekysten ligger det nå skip i opplag som er modne til å byttes ut. I statsbudsjettet for 2021 så fikk Fremskrittspartiet gjennomslag for en kondemneringsordning for offshoreskip på 150 millioner.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

I dagens spørretime stilte Gisle Meininger Saudland spørsmål til næringsministeren om hvorfor ikke dette er satt som et krav i ordningen.

– For to uker siden så lanserte regjeringen ordningen, men problemet er at den ikke stiller krav om at resirkuleringen skal skje på et norsk verft. Noe som var hele intensjonen til at vi satt av penger til dette. Det er mulig å unngå EUs statsstøtteregulativ og unngå kravene der, sier Saudland

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

Fremskrittspartiet raser over at disse skipene nå kan havne hos utenlandske verft, med penger som var tiltenkt norsk industri

– Hvorfor i all verden stiller ikke regjeringa krav om at krisepenger bevilget av norske skattebetalere må brukes på norske verft men åpner for at disse pengene kan forsvinne til Polen, Portugal, Romania mens norsk industri står igjen med lua å handa?

Næringspolitisk talsmann i FrP Sivert Bjørnstad vil følge nøye opp hvem som får kondemneringsoppdragene.

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

– Ordningen var ene og alene ment for å sikre norsk eierskap og arbeidsplasser i den situasjonen vi står i nå. Disse skipene skal håndteres i Norge, det kommer jeg til å følge opp, avslutter Bjørnstad

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.