Et steg nærmere fagskole for droner på Andøya

nfk

– Dronenæringen er i sterk vekst, og har behov for enda bedre kvalifiserte medarbeidere. Derfor går fylkesrådet inn med 800 000 kroner til et forprosjekt som skal utvikle Norges første droneopplæring på fagskolenivå, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Det er Andøya Space Education som har søkt om tilskuddet, og som sammen med Fagskolen i Nordland skal gjennomføre forprosjektet. Målet for arbeidet er at Norges første fagskoleutdanning innen dronefag skal være etablert ved skolestart 2024, alternativt 2025.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

– Andøy videregående skole startet skoleåret 2022/2023 opp med Vg2 Dronefag som en av to skoler i landet og eneste skole i fylket. Forprosjektet som nå igangsettes skal blant annet utrede mulige modeller for organisering av fagskolen, faglig innhold og kartlegge dronenæringens behov.

– Andøy videregående skole startet i høst opp med Vg2 Dronefag som en av to skoler i landet. Et framtidig fagskoletilbud innen dronefaget vil være i tråd med arbeidslivets behov og er i tråd med satsingen på utvikling av Nordland fagskole. Det vil øke attraktiviteten til Nordland fagskole, og Nordland fylkeskommune vil i samarbeid med Andøya Space og bransjen ta en enda sterkere posisjon innen dronefag. Fylkesrådet ønsker at Nordland skal vær ledende innenfor fagfeltet, også på fagskolenivå, sier fylkesråd Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.