Nærings- og fiskeridepartementet

Ny kunnskap om likestilling i maritim næring

En ny rapport viser at det fremdeles er lav kvinneandel i maritim næring og at både strukturelle, kulturelle og praktiske barrierer kan forklare hvorfor ikke flere kvinner jobber i næringen. Nå skal... Les mer »
Kystrederiene

Revidert nasjonalbudsjett: Regjeringen bryter løfter

Regjeringen viderefører kutt i ordninger for sjøfolk i RNB (Revidert nasjonalbudsjett) – tross lovnader i Hurdalsplattformen. – Nå må Stortinget rydde opp, krever Tor Arne Borge i Kystrederiene.   – Både Statsbudsjettet og... Les mer »
skitur

Sikkerhet i påskefjellet: For mange legger igjen viktig utstyr hjemme

9 av 10 nordmenn mener de kan ta ansvar for egen sikkerhet på tur, men bare 6 av 10 har med seg nok utstyr til å møte uvær på tur. Det viser... Les mer »
havila

Havila Kystruten vant pris

Verdens mest miljøvennlige kystruteskip, «Havila Capella», vant denne uken «Next Generation Ship Award» under Nor-Shipping-messen i Oslo. Under «Ocean Leadership»-konferansen i starten av Nor-Shipping-messen mandag 4. april, ble Havila Kystrutens skip «Havila... Les mer »
havila

Ny midlertidig anløpshavn i Brønnøysund

Grunnet utbedringer av Brækkanskaia, vil Havila Kystruten sine anløp i Brønnøysund flyttes til Gårdsøya i perioden 4. april til 1. juni. Det skal utføres reparasjoner på Brækkanskaia i Brønnøysund sentrum denne våren,... Les mer »
Kystrederiene

Roper varsku om sjøtransportens rammevilkår på Stortinget

Tirsdag denne uken møttes rederier og politikere på Stortinget. Rederiene roper et stort varsku for nærskipsfartens eksistensgrunnlag. Bakgrunnen er endinger i svært viktige rammevilkår for næringen, i tillegg til store kostnadsøkninger for... Les mer »
Nordnorsk historie

PODCAST: Gerhard Folgerø – Den siste viking

Han fikk aldri den oppmerksomheten som de andre eventyrerne på 20- og 30-tallet. Men for en mann. I dagens Nordnorsk historie snakker Radio Nordnorge med Geir Joar Valla på Risbakken klinkbåtsenter om... Les mer »
norilsk

Finland bygger verdens kraftigste hybrid isbryter

Helsinki Shipyard i Finland har fått en stor ordre på å bygge en ny isbryter. Skipet skal operere i Arktis og vil være den største dieselelektriske isbryteren som noen gang er bygget... Les mer »
kystverket

Fartøy på 190 meter i nesten-ulykke ved Andøya

Fartøyet Melinda på 190 meter mistet styringen og kom i drift 30 nautiske mil nordvest av Andøya med 23 personer og mye bunkers om bord. Det som kunne blitt en alvorlig hendelse... Les mer »
Kystrederiene

Første hybride bulkskip i Europa til Norge

Leveringen av Aasfjell til Aasen Shipping i Mosterhamn fredag 18. desember markerte et nytt skritt i en grønn omstilling innen nærskipsfarten som det første nybygde hybriddrevne bulkskip i Europa. Skipet på 9150 tdw tilhører... Les mer »