Viking Ocean Cruises

Viking Cruises kåret til verdens beste cruiserederi

Norskregistrerte Viking Cruises kåret til verdens beste cruiserederi både til havs og på elvene av Travel + Leasures lesere. Viking ble også rangert på topp av Condé Nast Traveler i både havgående-... Les mer »
Kystrederiene

Kystrederiene setter sin lit til SV

Regjeringen viderefører kutt i ordninger for sjøfolk i RNB (Revidert nasjonalbudsjett) – tross lovnader i Hurdalsplattformen.  Både Statsbudsjettet og RNB er premissgiverne for den maritime politikken. Linjen som regjeringen har lagt seg... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Historisk lovforslag om norsk lønn i norske farvann og på norsk sokkel

Regjeringen foreslår å innføre krav om norske lønns- og arbeidsvilkår på skip som seiler mellom norske havner. Det foreslås særskilte regler for offshore og cruise. – Dette er en historisk dag for Norge... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny kunnskap om likestilling i maritim næring

En ny rapport viser at det fremdeles er lav kvinneandel i maritim næring og at både strukturelle, kulturelle og praktiske barrierer kan forklare hvorfor ikke flere kvinner jobber i næringen. Nå skal... Les mer »
Kystrederiene

Revidert nasjonalbudsjett: Regjeringen bryter løfter

Regjeringen viderefører kutt i ordninger for sjøfolk i RNB (Revidert nasjonalbudsjett) – tross lovnader i Hurdalsplattformen. – Nå må Stortinget rydde opp, krever Tor Arne Borge i Kystrederiene.   – Både Statsbudsjettet og... Les mer »
skitur

Sikkerhet i påskefjellet: For mange legger igjen viktig utstyr hjemme

9 av 10 nordmenn mener de kan ta ansvar for egen sikkerhet på tur, men bare 6 av 10 har med seg nok utstyr til å møte uvær på tur. Det viser... Les mer »
havila

Havila Kystruten vant pris

Verdens mest miljøvennlige kystruteskip, «Havila Capella», vant denne uken «Next Generation Ship Award» under Nor-Shipping-messen i Oslo. Under «Ocean Leadership»-konferansen i starten av Nor-Shipping-messen mandag 4. april, ble Havila Kystrutens skip «Havila... Les mer »
havila

Ny midlertidig anløpshavn i Brønnøysund

Grunnet utbedringer av Brækkanskaia, vil Havila Kystruten sine anløp i Brønnøysund flyttes til Gårdsøya i perioden 4. april til 1. juni. Det skal utføres reparasjoner på Brækkanskaia i Brønnøysund sentrum denne våren,... Les mer »
Kystrederiene

Roper varsku om sjøtransportens rammevilkår på Stortinget

Tirsdag denne uken møttes rederier og politikere på Stortinget. Rederiene roper et stort varsku for nærskipsfartens eksistensgrunnlag. Bakgrunnen er endinger i svært viktige rammevilkår for næringen, i tillegg til store kostnadsøkninger for... Les mer »
Nordnorsk historie

PODCAST: Gerhard Folgerø – Den siste viking

Han fikk aldri den oppmerksomheten som de andre eventyrerne på 20- og 30-tallet. Men for en mann. I dagens Nordnorsk historie snakker Radio Nordnorge med Geir Joar Valla på Risbakken klinkbåtsenter om... Les mer »