VIDEO: Kuslipp for 40 våryre melkekyr på lørdag

ku

Fjorårets kuslipp på Skjetlein vgs trakk over 2.500 besøkende. I år gjentas suksessen førstkommende lørdag.

Skjetlein vgs i samarbeid med Åpen økologisk gård (et prosjekt i Økologisk Norge) inviterer til kuslipp på Skjetlein vgs på Leinstrand utenfor Trondheim lørdag 5. mai kl 11-14.

– Man blir rett og slett litt lykkelig av å se våryre kyr bykse ut på beite, med hopp og morsomme krumspring. Det er det mange som gleder seg til, forteller prosjektleder for Åpen økologisk gård, Marte Guttulsrød.

Les også:  LESERINNLEGG: Piggdekk redder liv!

Arrangementet starter kl 11.00, og det er langt opp til en rekke barne- og familievennlige aktiviteter. Det blir kuslipp-quiz med 10 spørsmål om økologisk melkeproduksjon og meieriprodukter (vinneren får en kurv med økologiske meieriprodukter fra Rørosmeieriet og TINE).

I tillegg kommer det til å være stands med ansiktsmaling og kornmaling for barn, økologiske smaksprøver og mulighet for å kjøpe kaffe, vafler og pølser basert på råvarer fra Skjetlein og Ole Johan Granøien. Det kommer også til å bli salg av økologiske småplanter fra drivhuset på Skjetlein.

Les også:  11 000 anmeldt for ruskjøring: - Nordmenns store skrekk

Klokken 13.00 slippes Skjetleins 40 melkekyr slippes ut på vårbeite.

Det blir stands ved Rørosmeieriet, TINE, Nortura, Sør-Trøndelag Bondelag, Sør-Trøndelag Bonde- og Småbrukarlag og Oikos Sør-Trøndelag.

Arrangementet er regi av Åpen økologisk gård (et prosjekt i Økologisk Norge med finansiering fra Landbruksdirektoratet), i samarbeid med Skjetlein vgs, Rørosmeieriet og TINE. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Se videoen her:

https://www.facebook.com/okologisk/videos/1926502524049507/

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.