Fraråder utenlandsreiser nå

bridge

I forbindelse med corona-utbruddet fraråder Tryg Forsikring folk å legge ut på utenlandsreise nå.

– Flytrafikken til og fra de mest smitteutsatte områdene er i ferd med å stoppe helt opp, og flyselskaper innstiller tusenvis av avganger over natten. Endringer skjer så fort at man risikerer å bli strandet dersom man reiser til utlandet nå. Vær hjemme til situasjonen blir mer stabil, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Han viser til at Italia har innført karantene og i praksis stengt landet for all inn- og utreise. Danmark har innført forbud for fly som kommer fra de utsatte områdene, og i Spania er mange skoler og barnehager stengt.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Vi ser at stadig flere land tar raske beslutninger som får stor betydning for reisende. I verste fall kan man bli sittende fast ute i verden dersom landet man oppholder seg i stenger ned flyplasser eller andre transportmuligheter. I tillegg vet vi at der det er stor gjennomstrømming av folk er det også stor smittefare, fremholder han.

Bør vurdere Norgesferie i år
Tryg tror situasjonen rundt corona-utbruddet vil vare i flere måneder frem mot sommerferien.

– Kanskje det er kortreist Norgesferie som er tingen i år, sier Irgens.

Selv om forsikringsselskapet fraråder reise, gir de samtidig trygghet til de som blir rammet av coronavirus ute på reise eller hjemme.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Vi dekker behandling dersom du blir smittet på reise, og vi hjelper deg hjem dersom du må evakueres. Blir du plassert i karantene på reise får du dekket forlenget opphold og utsatt hjemreise. Må du avlyse en reise fordi du sitter i karantene i Norge, enten du er syk eller frisk, dekkes også dette av forsikringen, sier han.

Advarer mot å trosse reiserådene
Tryg Forsikring vil på det sterkeste advare mot å reise til land der UD fraråder reise til. I tillegg oppfordres alle til å holde seg jevnlig oppdatert på reiserådene, da endringer skjer fort.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

– Vi får henvendelser fra folk som vurderer å trosse reiserådene og dra til Italia nå eller i påskeferien. Det er særdeles uklokt. Reiseforsikringen gjelder ikke for de som reiser til områder Norske myndigheter fraråder reise til. Selv med reiseforsikring er du altså uten forsikringsdekning dersom noe skulle skje med deg. Du må selv dekke alt hvis du blir syk, trenger legehjelp, ved tyveri eller egenandelsdekning for leiebil, for å nevne noe, sier Irgens.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.