Flere kvinner inn i VB

vb

Rørleggerkjeden VB har tatt grep for å bedre kjønnsbalansen i et ellers så mannsdominert styre. Under generalforsamlingen på Gardermoen nylig, ble tre nye styremedlemmer valgt inn, deriblant to kompetente kvinner.

I VB jobber vi aktivt for å gjøre bransjen mer attraktiv for kvinner gjennom markedsføring og holdningsarbeid. Og så er vi Gullpartner i Ingeborg-nettverket som samarbeider med ulike bedrifter som alle har som formål å bedre kjønnsbalansen i rørbransjen ved rekruttering av flere kvinner. Det er et felles ansvar for oss aktører i bransjen og vi må stå sammen om å legge til rette for jenter som velger håndverkerfag, både i utdanning, læretid og når svennebrevet er tatt. Det er derfor gledelig å se at eierne i VB starter på toppen og tar grep for å bedre kjønnsbalansen i styret, sier styreleder Anders Almestad. 

Enstemmig
Leder for valgkomitéen, May Bente Kokaas, er også fornøyd med den sammensettingen VB-styret har fått nå.

– Valgkomitéens mandat var å finne frem til den beste kompetansen, samtidig som vi skulle sikte på å bedre kjønnsbalansen i det nye styret. Det mener jeg at vi har klart med de nye representantene som vi fant frem til ved hjelp av aksjonærer landet over, sier hun.

De tre nye representantene til VB-styret er Gøril Almvik fra VB Rørlegger 1 i Kristiansund, Lasse Hartz-Bruun fra VB Konnerud Rør i Drammen, samt Tone Bjørnhov, eksternt styremedlem med bakgrunn fra finansielle institusjoner.

Hever profesjonaliteten
– At styret nå er representert med kompetente representanter fra begge kjønn er etter min mening svært så positivt. Det hever også profesjonaliteten at styret også har med tre eksterne representanter med lang erfaring fra styrer i andre bransjer, sier Kokaas.

– Anders Almestad fra Fosnavåg har lang erfaring fra en rekke styrer i inn- og utland, og ble enstemmig gjenvalgt som styreleder. Det samme kan sies om Steinar Aasland fra Sola, som har vært på «innsiden» av bransjen og styret i en årrekke. Tove Bjørnhov er ny i VB-styret, men har også lang styreerfaring fra andre bransjer, og vil nok være en viktig bidragsyter i VB-styret, sier hun.

– I tillegg har vi fått inn igjen Lasse Hartz-Bruun, som har vært med i styret tidligere, og sammen med de øvrige bransjerepresentantene som ikke var på valg, så mener vi i valgkomiteen at VB nå har fått meget godt styre bestående av både menn og kvinner med høy kompetanse, sier May Bente Kokaas, valgkomitéens leder.

VB-styret 2019
Det nye VB-styret består nå av Anders Almestad (gjenvalgt styreleder), styremedlemmer: Lasse Hartz-Bruun (VB Konnerud Rør, Drammen), Geir Helgesen (VB Rørlegger Helgesen, Skjervøy), Baard Aas, (VB Lunder & Aas, Jessheim), Ben Gaute Sunde (VB Rørlegger Sunde, Hafrsfjord), Steinar Aasland (ekstern), Tone Bjørnov, (ekstern), Håvard Larsen (VB Harald Larsen Rørlegger, Støren). Vara: Espen Kvarud (VB Nore VVS, Oslo) og Gøril Almvik (VB Rørlegger 1, Kristiansund)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.