Skandale: Andøy kommune tillater bygging på annen manns eiendom!

byggearbeid

Alle store krimsaker får et eget navn, og nå har vi fått «Garsjesaken». Med en stor sekk penger har Andøy kommune kjøpt en hemmelig juridisk vurdering som gir uinnskrenket rett til å bygge inn på annen manns eiendom, opplyser Andøy SV.

Ordføreren i Andøy Knut A. Nordmo (Sp) måtte svare på spørsmål fra både SV og sitt eget parti i garasjesaken i kommunestyremøtet mandag 12. april.

I innledningen til kommunestyremøtet valgte ordføreren å ordlegge seg som om at det var mange spørsmål. Under behandlingen av saken kom det frem at de vanskeligste spørsmålene ikke ville bli besvart. Selv interpellasjonen fra hans eget parti ble fintet ut, opplyser Andøy SV.

Les også:  Vil teste ut grønn luftfart i nord

Saken, den såkalte garasjesaken, er en verkebyll for Andøy kommune og det er bare et tidsspørsmål for når byllen vil sprekke. Saken er så enkel at en byggmester, som burde kjenne lovverket ut og inn, har bygget garasje på naboens eiendom. Byggmesteren sa til naboen at han kunne gjerne klage til kommunen, men de kom ikke til å gjøre noe med det. Og det stemte, melder Andøy SV.

– Kommunen brukte et smutthull i loven og mener saken er av «bagatellmessig betydning», bemerker gruppeleder i Andøy SV Jitse Jonathan Buitink.

Kommunen hevder at de har brukt betydelig summer på å få en juridisk vurdering og at det var denne vurderingen som fikk kommunen til å anvende dette unntaket fra loven. Naboen har bedt om innsyn i denne, den ble avslått. Opposisjonen har bedt om å få oppgitt navnet på den som har gitt vurderingen. Rådmannen svarer som følger: «Vi kommer ikke til å si hvem det er, dette er en skikkelig bra fyr med en kompetanse som ikke kan betviles», ifølge Andøy SV.

Les også:  Vedum med varme ord om Senterparti-veteranen Anne Enger Lahnsten

– Det er jo det alle barn får høre om julenissen, men blir han ekte av den grunn, spør Jitse Jonathan Buitink.

– Med god tilrettelegging klarte ordføreren å styre møte slik, blant annet med en lang historieleksjon om Risøyrenna, å bruke opp all tiden som var satt av. Så da slapp han å svare på de vanskelige spørsmålene. Med andre ord sitter vi igjen med flere spørsmål enn svar. Når skal disse besvares, spør Jitse Jonathan Buitink.

Les også:  LESERINNLEGG: Stans nedbyggingen av døgnplasser i psykiatrien

I praksis kan nå alle innbyggere i Andøy bygge garasje inn på annen manns eiendom, for det skal være likhet for loven. Kommunen har jo brukt en anselig mengde penger på å få stadfestet dette. Kommunen kan nå ikke gjøre forskjell på folk som ønsker å bygge garasje på naboens tomt, hever Andøy SV.

Andøy SV anser situasjonen som uholdbart og tar saken videre til Statsforvalteren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.