nfk

1,8 millioner til Trainee Nordland

Traineeprogrammer i Nordland gir næringslivet konkurransedyktige arbeidskraft. – Med betydelig støtte fra Nordland fylkeskommune er det lagt et solid fundament for et sterkere og mer konkurransedyktig arbeidsmarked, påpeker fylkesråd Bjørn Larsen. Nordland fylkeskommune støtter... Les mer »
bedrift lønn avtale

Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Både arbeidstaker og arbeidsgiver kan si opp et arbeidsforhold, men for arbeidsgivers vedkommende at det er et krav om saklig oppsigelse. Hva kan arbeidsgiver gjøre for å trygge at dette saklighetskravet er... Les mer »
simployer

– Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

Når dårlig økonomi på hjemmebane påvirker arbeidet på jobben, bør arbeidsgiver ta tak. Nordmenn er tradisjonelt private om egen økonomi. Vi snakker ikke høyt om hva vi tjener, hvor mye lån vi... Les mer »
manpower

Ekspertens fem tips til en god CV

Mange synes det er utfordrende å skrive en god CV. Andre igjen har kun justert samme CV gjennom de siste 15 årene uten å tenke igjennom hvorfor CV-en ser ut som den... Les mer »
nito

Karriereekspert: Bruk ChatGPT til å skrive jobbsøknaden!

Karriereekspert i NITO, Kim Sørensen, deler sine beste tips til hvordan lande drømmejobben med kunstig intelligens. Det er stor interesse rundt bruk av generative KI-er som ChatGPT og Bard AI i jobbsøknadsprosesser.... Les mer »
nav bodø

Flere utlyste stillinger enn helt ledige arbeidssøkere i Nordland

Ved utgangen av oktober er det registrert 1 601 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,3 prosent av arbeidsstyrken, og Nordland har med det fortsatt landets laveste ledighet. Arbeidsmarkedet i Nordland... Les mer »
jobbintervju

Problemer med rekrutteringssystemet i Dønna

Dønna kommune, i samarbeid med Alstahaug, Leirfjord og Herøy, er i ferd med å ta i bruk et nytt system for rekruttering og tilsetting. Det har ført til endel problemer, melder kommunen.... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: FrP vil sikre norske sjøfolk

Vi var mange som ble svært overrasket over at regjeringen valgte å svekke nettolønnsordningen i budsjettforslaget for 2021. Av Morten Ørsal Johansen og Bengt Rune Strifeldt, FrPs næringsfraksjon på Stortinget. FrP har... Les mer »
olje gass

Frykter masseoppsigelser i olje og gass

Ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer skal olje- og gassindustrien nedbemanne i fjerde kvartal. Bjørn Christian Bjørnsen i Experis mener det mangler en plan for å ta vare på kompetanse. Koronakrisen trigget tidenes ras i... Les mer »
nav bodø

Nordland fylkeskommune og NAV Nordland sammen mot utenforskap

Fylkeskommunen og NAV Nordland inngår en samarbeidsavtale der målet er å få flest mulig innbyggere til å gjennomføre utdanning og komme seg i arbeid. – Vi klarer ikke å nå alle ungdommer som... Les mer »