– Regjeringen satser ikke på framtidas teknologer

nito

– Vi trenger minst 1700 flere IT-studieplasser, sier NITOs studentleder Helene Gundersen i forbindelse med statsbudsjettet som ble lagt fram.

– Vi styrer mot et underskudd på 40 000 IT-spesialister i 2030. Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett 100 nye studieplasser innen teknologi, men vi trenger minst 1700 flere studieplasser, sier NITOs studentleder Helene Gundersen. 

– Nesten 16 000 studerer teknologi i Norge i dag, og 100 flere studieplasser vil ikke utgjøre noen forskjell, legger hun til.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Det er et stort behov for nye bygg, rehabilitering av infrastrukturen og økt kvalitet. Dette bør skje samtidig som flere får mulighet til å studere teknologi. 

Gundersen etterlyser derfor en bredere satsing fra regjeringen, og hun påpeker at kvaliteten på utdanningene må bli bedre.

– Vi ser for eksempel at NTNU tar inn veldig mange flere IT-studenter i Trondheim enn de egentlig har plass til. Ved studiestart sitter studentene i trappene under forelesning i auditoriene, og dette er ikke unikt for NTNU for det skjer over hele landet.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Studentene våre får sjeldent plass på datalab eller grupperom, og undervisningen er ofte utdatert. 40 prosent av teknologistudentene er misfornøyde med veiledning og tilbakemeldinger under studiet. Dette viser at noe må gjøres, avslutter Gundersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.