MUSIKKANMELDELSE: Knallsterke låter av bodøværing på debutalbumet til Jako Vidal

jako vidal

Jako Vidal har nylig lansert debutalbumet med tittelen «1» og består av ti solide låter som er skrevet, komponert og spilt av bodøværingen Martin Smådal Larsen.

Jako Vidal er et nytt navn i norsk musikksammenheng, men låtskriver Martin Smådal Larsen har lenge vært aktiv i musikkmiljøet i band som Cold Mailman, Moon Relay og Le Corbeau. Jako Vidal – «1» er hans første soloalbum.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

Musikken henter inspirasjon både fra fortid og nåtid. Lydbildet er variert, men samtidig har Jako Vidal et særegent utrykk som skiller seg fra mye annen musikk på det norske markedet i 2018. Musikken er i ånden av tidløs og klassisk låtskriving.

Albumet er spilt inn og mikset av Jørgen Smådal Larsen i Malabar Studio i Oslo, og mastret av Martin Bowitz hos Strype Audio. Albumet er utgitt både digitalt og på LP.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Albumet starter med «Morning Girl» som er en vakker og laidback låt. Meget bra gitarspilling her. Så kommer «Oh Baby» som er en svært velprodusert låt med gode riff og bra komposisjon. Etterhvert kommer «Eerie Place» som er et albumets sterkeste låter.

Men det er mange sterke låter på dette debutalbumet. Og bra gitarspilling.

Det må bli terningkast 5.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.