Statsbudsjettet: – Aktiv næringspolitikk er verdiløst uten boligbygging

nbbl

Regjeringen Støre la i dag frem sitt forslag til statsbudsjett for 2024. Ikke uventet er hovedprioriteringene i tråd med de mange lekkasjene om en grønn industrisatsning på vindkraft, hydrogen, batterifabrikker med mer.

Formueskatten som ble økt mye i fjor, særlig for sekundærboliger, holdes uendret. Som annonsert denne våren gjøres det ingen større endringer i skattesystemet.

– Regjeringen er i statsbudsjett for 2024 blind for den største krisen i boligforsyningen siden bankkrisen i 1988-92. Det haster med statlige tiltak for økt boligbygging, hvis vi skal unngå finansiell ustabilitet i årene som kommer, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Aktiv næringspolitikk, som er regjeringens satsningsområde nummer en, er verdiløst uten boligbygging. Uten flere boliger har ikke arbeiderne til alle disse satsningene noe sted å bo, sier Lauridsen.

Arbeid + Bolig = Sant
Regjeringens ambisjoner for ny grønn industri i Norge er enorme.

 – Med slike ambisjoner er det et stort paradoks at regjeringen har ikke noen tanker om hvordan arbeidskraften som skal realisere den aktive næringspolitikken skal komme fra eller hvordan og hvor denne arbeidskraften skal bosettes, sier Lauridsen.

– Regjeringen forutsetter at boligmarkedet og kommunene skal fikse tilstrekkelig boligbygging på egen hånd og gjennom det opprettholde den norske boligmodellen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.