Prioriterer Tosenveien mellom Brønnøysund og Grane

nfk

Da fylkesrådet presenterte sitt forslag til budsjett, var fylkesveg 76 Tosenvegen prioritert inn. – Det handler om trafikksikkerhet, og det handler om næringstransport, poengterer fylkesråd for utbygging og eiendom, Lise Henriette Rånes.

Behovene for utbedring av fylkesveg 76 Tosenvegen har vært mye diskutert de siste årene. Nå ligger veien inne. Fylkesrådet ønsker oppstart allerede i 2027.

– Vi har satt av 50 millioner kroner i økonomiplanen for oppstart i 2027. Når veien nå ligger inne i økonomiplanen, har vi signalisert et ønske om at vi er godt i gang i løpet av 2027, dersom det ikke dukker opp uventede ting i planfasen, sier fylkesråd for utbygging og eiendom, Lise Henriette Rånes.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Prosjektet har foreløpig en ramme på 400 millioner kroner. Rett over nyttår starter fylkesvegadministrasjonen et prosjekt for å se på hele Tosenveien. Her skal man kartlegge og utrede behovene og mulighetene på hele strekningen fra E6 til fylkesveg 17. I denne prosessen vil også det totale kostnadsbildet bli synliggjort.

– Prosjektet er på et overordnet nivå og skal komme frem til forslag på hvordan veien skal utbedres til en mer fremtidsrettet vei. I prosessen skal vi ha god dialog med kommunene. Vi har alle et mål om at Tosenveien blir en bedre vei for næringstransporten, og alle som ferdes langs denne strekningen, understreker Rånes.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Fylkesråd for finans og organisasjon, Anette Amalie Åbodsvik Bang, er glad fylkesrådet klarte å prioritere inn Tosenveien i økonomiplanen.

– Vi har lyttet til alle som har snakket fram behovene på denne strekningen. Det er på høy tid at alle utbedringsbehovene omsettes til konkret utbedring. Jeg gleder meg stort på vegne av de som ferdes langs denne strekningen, avslutter fylkesråd Bang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.