Nye krav til veiing av fisk

Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren la tidligere i vinter frem flere nye tiltak mot fiskekrim. Automatiske vekter og systemer var et av tiltakene som ble nevnt. Fiskeridirektoratet og Justervesenet sender nå forslag om nye krav til automatiske vekter og veiesystemer ved fiskemottak på høring. Du kan lese forslaget her.

– Når dette kommer på plass, vil vi få bedre og mer korrekt dokumentasjon. Dette er en milepæl i reformen av ressurskontrollen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

Automatiske vekter og veiesystemer skal sørge for at fisken som landes blir korrekt registrert.

All fangst som landes, skal registreres på en landings- eller sluttseddel. Fiskernes kvoter beregnes på bakgrunn av disse sedlene. Derfor er det så viktig at vi kan stole på at opplysningene er korrekte. Med de nye forslagene, vil salgslagene hente data direkte fra bedriftenes veiesystemer. Veiedataene skal også overføres til Fiskeridirektoratet, slik at de kan kontrolleres i ettertid.

Les også:  The Whale på Andenes blir nå realisert

– Dette er et sjumilssteg fra dagens situasjon, der mottaket registrerer den mottatte fangsten manuelt, uten krav til dokumentasjon, sier Ingebrigtsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.