Mange sikringstiltak mot flom og skred i nord

finnmark troms

I 2018 sluttførte NVE 41 sikringstiltak i hele landet. En rekke av tiltakene er i Region Nord, bl.a. i Longyearbyen og i Kåfjord. Alle tiltakene presenteres nå i Årsrapport for utførte sikrings- og miljøtiltak 2018.

På Svalbard har NVE har samarbeidet tett med lokalstyret og Sysselmannen etter snøskredene i desember 2015 og februar 2017, og har nå fullført flere sikringstiltak i Longyearbyen. I tillegg er sikring av flere områder ferdig detaljprosjektert. Skredsikring er utført i lia over spisshusene i Longyearbyen, og erosjonssikringen i Longyearelva er videreført.  

Det er gjennomført flomsikringstiltak ved Eggen gård i Storfjord kommune og i Eveneselva i Saltdal kommune. Gamvikelva i Lavangen kommune er sikret mot flom- og sørpeskred, og erosjonssikring er etablert ved Målselvfossen i Målselv kommune.

I Bognelva i Alta kommune og i Kvalvikelva i Lyngen kommune er det utført miljøtiltak som bidrar til en hevet miljøstatus og bedre forhold for fisk og fauna.

I Kåfjord kommune er det bygget en større snøskredvoll i Olderdalen sentrum. Denne skal endelig ferdigstilles sommeren 2019, men har vinteren 2018 oppfylt sin funksjon som snøskredsikring. I Manndalen er riving og flytting av totalt sju boliger ferdigstilt.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

I Hammerfest har kommunen ferdigstilt snøskredsikring av en boligblokk med 124 leiligheter med tilskudd fra NVE. I tillegg er det gitt tilskudd til Nordnorsk skredovervåking, som bidrar med lokale varsler for 15 utvalgte områder i landsdelen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.