Ni norske svømmere representerer Norge i EM

svømmeforbundet

Tirsdag 05. desember til 10. desember arrangeres EM kortbane i Bucuresti, Romania. Før troppen er på plass i Romania, så kommer en del av utøverne rett fra Rotterdam hvor de har testet konkurranseformen.

Neste uke går EM kortbane i svømming av stabelen i Bucuresti. Norge sender ni utøvere som skal konkurrere mot topp europeisk motstand. Før troppen reiser til Romania, er flere av utøverne akkurat nå i Rotterdam for å teste ut konkurranseformen.

Mye kan tyde på at formen allerede er bra etter at mange leverte sterke resultater under NM kortbane i Bergen for to uker siden. 

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Formen kjennes bra. Jeg fikk noen gode svar under NM, og jeg føler jeg har mye igjen å gå på. Det blir veldig spennende med et langbanestevne rett før kortbane EM. Jeg tror det er gode muligheter for å nærme seg pers på EM. Så jeg gleder meg veldig, sier Henrik Christiansen.

Nicholas Lia er spent på hvordan treningen han har gjort i høst vil påvirke langbaneformen. 

– Det blir viktig å sjekke formen i Rotterdam på langbane, sånn at jeg ser hvordan treningen jeg har gjort i høst vil påvirke langbane, ettersom OL neste år går på langbane. I år så har ikke kortbane vært i fokus, men det blir moro med EM og håper jeg kan få noen gode tider under mesterskapet, sier Nicholas Lia.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

Landslagssjef Petter Løvberg ser frem til EM kortbane og har klare mål for hver enkelt utøver og troppen som helhet. 

– Det var mange gode resultater under NM kortbane i Bergen, og jeg håper å se enda et løft i EM kortbane som blir den viktigste konkurransen i høst. Det er mange som kan kjempe om topplasseringer og jeg forventer at de gjør sine beste løp. Henrik har nok det største forventningspresset, ettersom han tok to medaljer i VM kortbane sist, men også Markus Lie som har hatt en veldig sterk høst og forventer at han blir å se i finaler. Er man i finalen så kan alt skje, sier landslagssjef Petter Løvberg.    

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.