15 millioner plastposer spart siden i sommer

rema 1000

De siste månedene har det skjedd en solid endring i nordmenns handlevaner. Spesielt hvis vi ser på det som skjer i kassa i matbutikkene.

Stadig flere nordmenn sier «nei takk» til plastposen når de er på handletur, og har med seg egne alternativer til å frakte varene hjem fra butikken.  

Ferske tall fra REMA 1000 viser at kontingentøkningen på plastposer 1. august har hatt en solid effekt. I perioden august, september, oktober og november har REMA 1000 hatt en nedgang i plastposesalget på intet mindre enn 40 prosent.  

Dette igjen betyr at REMA 1000 i felleskap med kundene har spart miljøet for svimlende 15 millioner plastposer siden august. 

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

– Det er svært gledelig å se at mange av våre kunder har tatt i bruk handlenett, eller andre bærekraftige alternativer til plastposen, sier leder for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000, Emilie Våge.  

Ser vi på tallene for salg av handlenett i samme periode bekrefter også disse at mange virkelig har tatt tak i egne vaner.  

– REMA 1000 har i perioden august til og med november solgt mellom 450-1200 prosent flere handlenett sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er gledelig tall som forteller oss at vi er på rett vei, sier Våge.  

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Også salget av avfallsposer på rull også har økt kraftig. Dagligvareaktøren selger cirka dobbelt så mange avfallsposer som samme periode i fjor. 

Våge er glad for å se at stadig flere også tar i bruk avfallsposer på rull i søppelkurven hjemme. 

– De er bedre fordi de er tynnere enn de tradisjonelle plastbæreposene, så du bruker mindre plast og dermed reduserer unødvendig plastforbruk per søppelpose du kaster, sier Våge.  

Dessuten er det slik at når mange nå takker nei til bæreplastposen, er man avhengig av et alternativ til avfallet i søppelkurven. Ifølge Miljødirektoratet har 85 % tilbud om å sortere matavfallet hjemme – og for mange betyr det tilgang på egne matavfallsposer. Men de verken skal, eller kan, brukes til å håndtere restavfallet hjemme. De skal kun brukes til matavfall.  

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

REMA 1000 har bærekraft høyt på agendaen og er glade for at plastposesalget i butikkene synker og at bruken av handlenett og avfallsposer på rull øker.  

– Vi skal fortsette å gjøre det enkelt for våre kunder å ta bærekraftige valg. Det er ingen tvil om at vi skal klare å få ned plastposebruken ytterligere – og det skal vi klare sammen, sier Våge. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.