MUSIKK: Julegave fra Oslo Ess

oslo ess

Men året var ikke omme for Oslo Ess: i dag slipper de den akustiske liveskiva Det blir bra når det kommer folk på Drabant Music.

– Folk syns kanskje det er rart at vi gjør om låtene våre på denne måten, men det er helt naturlig for oss siden vi har spilt bluegrass og countrymusikk på si i mange år i andre prosjekter, sier Oslo Ess.

For dem stoppet ikke 2018 opp da deres femte studioalbum Frie radikaler endelig ble sluppet i april. Fem år etter forrige akustiske turnè og liveplate, føler bandet at de har samlet opp såpass mange nye, kule versjoner av låtene deres at det er på tide å dele dem med publikum – igjen. Deres andre akustiske livealbum, Det blir bra når det kommer folk, kan derfor høres overalt nå!

Les også:  Bevilger nesten 20 millioner til Skeivt kulturår

På albumet finner du både gjenkjennelige varianter av «Akilles» og «Helt fram til nå», samt «Det brenner under beina mine» i mariachi-form, lynraske bluegrass- versjoner av «Himmel & Helvete» og «Kakerlakkene», og en drøss flere Oslo Ess- favoritter i strømløs tilstand. Konserten stammer fra flotte Glenghuset i Sarpsborg 13. oktober.

Her snakker vi om et band som liker å mikse og trikse med sangene sine, med inspirasjon fra musikk som gjerne ble spilt inn rundt én mikrofon i studio. Derfor har det siden 2011 vært en tradisjon for Oslo Ess å ta med kassegitarene til Rockefeller for en førjulskonsert, og det kunne neppe passet bedre at en ny liveplate slippes dagen etter gårsdagens utsolgte akustiske konsert der.

Les også:  Ny bok: Tyrkia - midtens rike

– At vi er inspirerte av for eksempel Bruce Springsteen & The E Street Band, ved siden av de opplagte punkeheltene våre i Rancid, Social Distortion, Bad Religion og NOFX, er ingen hemmelighet. Men det er kanskje færre som har fått med seg at vi også er fans av stringbands som Old Crow Medicine Show, The Felice Brothers og ikke minst Steve Earle.

Les også:  Gir unntak for musikklinja på Sortland

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.