Listhaug: – Klarsignal fra Vedum om nedbygging av Nord-Norge

Foto: Alexander Helberg

Frp-leder Sylvi Listhaug og energipolitisk talsperson Terje Halleland reagerer kraftig på at regjeringen nå går inn for å elektrifisere Melkøya med kraft fra land.

– Senterpartiets regjeringspolitikere i Oslo må ha mistet fullstendig kontakten med virkeligheten ute i distriktene. Vedtaket er ikke bare et gigantisk løftebrudd, men et klarsignal fra Vedum om nedbygging av Nord-Norge.

FrP mener vedtaket vil svekke Nord-Norge som region og frykter skyhøyt konfliktnivå rundt utbygging av ny vindkraft. 

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Konsekvensene vil bli enorme for hele regionen med høye strømpriser og massiv utbygging av vindkraft mot lokaldemokratiets vilje. På denne pressekonferansen markerte Senterpartiet startskuddet for enda større fraflytting sørover, sier Listhaug.  

– Mange bedrifter i Nord-Norge står allerede i kø for å sikre seg tilstrekkelig kraft. Det er uforståelig at regjeringen overkjører disse, og deretter er frekke nok til å forsøke og lure innbyggere og bedrifter i nord om at kraften skal erstattes på så kort tid. Denne kraftplanen er kort og greit fullstendig urealistisk, og vil svekke Nord-Norge som region, sier Halleland.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

– Vedum bør lytte til advarslene fra flere av sine egne lokalpolitikere i Nord-Norge. I likhet med dem kjøper ikke FrP historiefortellingen om at dette er et industriløft. Elektrifisering av Melkøya med kraft fra land er håpløs klimapolitikk og elendig distriktspolitikk. Fremskrittspartiet vil nå gjøre alt vi kan i Stortinget for å stanse dette prosjektet, sier Listhaug.

Foto: Alexander Helberg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.