Slik velger du solbriller til bunaden

hkstratergies

I år som alle andre år håper de fleste av oss på en 17. mai-feiring med solskinn og varme. Men kan caps eller solbriller kombineres med Norges festdrakt? Brillestylist Stine Westlund i Specsavers har svaret.

Det finnes en rekke tradisjonelle tilbehør til bunaden. Deriblant sjal, hatt og lue – for å nevne noen. Debatten om hvorvidt solbriller er et velkomment moderne tilbehør eller et kritikkverdig tilskudd er et tilbakevendende tema når nasjonaldagen nærmer seg. Det mange imidlertid glemmer er viktigheten av å beskytte øynene sine.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Stine Westlund, brillestylist i Specsavers, har en klar formening om hva du bør gjøre.

– Jeg oppfordrer alle til å ta med seg solbriller på 17. mai. UV-lys fra solen er skadelig for linsen på øyet og det kan føre til økt risiko for grå stær. Det er like viktig å beskytte øynene med finstasen på, som på stranden, sier Westlund.

Når det kommer til hvilke typer solbriller som faktisk passer til bunaden, har Westlund noen tips.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

– Solbrillene du velger til festdrakten bør gjerne passe med resten av antrekket. Klassiske solbriller med en enkel innramming står best i stil med bunaden og dens tilbehør. Klassikerne stjeler ikke oppmerksomhet fra drakten i seg selv, og krasjer ikke med eventuelle søljer og andre smykker.

I tillegg kan det være fint å tenke på fargepalletten på drakten, ifølge Westlund.

– Fargen på innfatningen kan gjerne matche de dypeste fargetonene i drakten, og metallet i brillen bør stå i stil med søljene. Er du usikker, er det tryggest å velge solbriller med nøytral farge.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Til vanlig veksler Westlund mellom et dusin solbriller, men det er ett par hun aldri vil ha med seg på nasjonaldagen.

– Jeg har et par lekre og sporty «shades» fra DKNY som passer perfekt til athleisure-stilen, men de får aldri bli med ut i solen når bunadsprakten er på.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.