ANNONSE: Om tøfler og menn – interiørdesign for middelaldrende hipstere

hipster hjem

Hvilke klær går du med når du er hjemme? Er du en av dem som ikke går med tøfler i huset? Da bør du kanskje revurdere hele din holdning til hva et hjem er.

Det finnes to hovedgrupper mennesker: De som tror at interiørdesign for privathjem utelukkende handler om å ha et flott og tidsriktig hjem en kan vise fram til venner og familie. Og de som forholder seg til interiøret som om det skulle være et klesplagg en både skal trives og ha det godt i, mens en også nyter godt av plaggets to andre funskjoner: Å se bra ut (sende de rette signalene), og å holde deg varm.

Som en god ullgenser om vinteren.

Trivsel hjemme
Trivsel er et ord en ikke skal kimse av. Spesielt når vi snakker om interiør.

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

For er det ikke viktig at hjemmet ditt kjennes rett ut? At du trives med å oppholde deg hjemme? Mange av dagens unge bor lenger og lenger i leiede hjem. Kanskje ikke så rart i og med at boligprisene kun har vokst fram til nå (selv om det nå har kommet en tydelig reaksjon i boligprisene) og dette fører kanskje til at en ikke opplever følelsen av å ha et eget hjem på en skikkelig måte.

For det er nok ikke alle som ser verdien av å investere tid og penger på et hus som en kanskje ikke bor i neste år.

Kos eller pynt?
Men om du har ditt eget hjem begynner du nok å tenke litt annerledes på dette. Og da begynner du å tenke på interiør og oppussing.

Er du en av dem som gjerne vil ha det så koselig og behagelig som mulig hjemme? Trives du med å gå rundt i komfortable tøfler (da kan du klikke her for å se de nyeste hipster-tøflene på markedet)? Går du ofte rundt i badekåpen? Ofrer du av og til estetikk for å sikre deg noe som er mer behagelig?

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Da er du garantert en person som tenker mer på bruk enn på hvordan det skal se ut.

Balanse
Det er bra det, også designmessig. For god design handler om funksjon, ikke bare det uttrykksmessige. Men det kan jo hende du er litt for langt over på det vi kan kalle tøffelskalaen. Bruk den grunninnstillingen du har, men prøv å tenke litt mer estetikk når du kjøper møbler og gjenstander til huset. Trenger du en lampe, for eksempel, kan du vurdere en finsk Muuto lampe. Finn en Muuto lampe her.

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Dersom du er motsatt anlagt skal du tenke mer på bruk og på hygge.

Et hjem skal ikke se ut som operasjonssalen på et sykehus, eller venterommet på slottet. Et hjem skal brukes, og de skal være behagelig å bruke. Design er viktig, men glem ikke at om du kun bryr deg om moter og uttrykk, ja da er det fare for at hjemmet ditt blir som en designbutikk det ikke er mulig å leve normalt i.

Prøv derfor å lage et hjem som er koselig og funksjonelt i tillegg til å være pent. Unngå for mye «perfekt» design, og legg inn rom for «feil».

Og tenk tøfler og kos, ikke bare designpriser og mote.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.