Ny gulvtype utfordrer parkett og laminat

maxbo

I løpet av ett år har herdet tregulv tatt 10 prosent av Maxbos salg av gulv. – Det er uvanlig at et nytt produkt selger så mye i løpet av så kort tid, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier, som tror på en dobling i salget i 2020.

Høsten 2018 startet Maxbos butikker å selge herdet tregulv, som et alternativ til de populære gulvtypene parkett og laminat. Gulvet er produsert med en ny og patentert teknikk som gjør overflaten flere ganger sterkere enn andre tregulv.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

– Mange er begeistret for de brede bordene til herdet tregulv, det får flere til å stoppe opp ved produktet. I tillegg liker folk fargen, at det er enkelt å legge og den enestående slitestyrken. Slitestyrken gjør at herdet tregulv egner seg for alle husets rom, også rom med stor gjennomfart, sier Jørn Lorentzen som er ansvarlig for gulv på Maxbo Stormarked Lier.

På under ett år har omsetningen av herdet tregulv vokst til å utgjøre rundt ti prosent av alle gulv Maxbo-butikkene selger, og andelen vokser fortsatt. De kalde vintermånedene er høysesongen for å legge gulv og salget har særlig økt i høst. 

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

– Nordmenn er ofte skeptiske til helt nye produkter, derfor er det overraskende hvor raskt inntog herdet tregulv har gjort. Folk blir mer og mer oppmerksom på herdet tregulv og utover i 2020 tror jeg salget kan komme til å doble seg her hos oss, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier.

Maxbo leverer herdet tregulv av den svenske typen Bjelin, som Fredrikstad-selskapet Profag har agenturet på. Det herdede topplaget i gulvet er laget med en trefiberpulverblanding, som gjør det ekstra slitesterkt. 

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Herdet tregulv så dagens lys fordi man ønsker å utnytte råvarematerialer på en mer bærekraftig måte enn før. Produksjonsmetoden av Bjelin gjør at man bruker kun én tiendel av eiken som i parkettgulvproduksjon per kvadratmeter, sier daglig leder Steinar Basberg i Profag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.