Her er utstyret som gjør grillingen perfekt

mat kjøtt

– Det finnes mange kule gadgets til grillen som kan hjelpe deg på veien til bedre resultat og smak, sier Bjørn Tore Teigen, tidligere verdensmester i grilling og matrådgiver i MatPrat.

1: Klype og spade
Bruker du gaffel når du griller? Den bør du droppe. Stikker du gaffelen i kjøttet vil kjøttsaften renne ut – og med den både smaken og saftigheten. Invester heller i en klype og en spade. Det er en grillers viktigste redskap. Gå for langt skaft, for ikke å brenne deg når du snur kjøttet.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

2: Steketermometer
Skal du legge større stykker på grillen er steketermometer et must. Da har du full kontroll på kjernetemperaturen, og dermed kontroll på om kjøttet er lite stekt, medium, medium pluss eller godt stekt.

3: Looftilighter eller tennrør
Bruker du fremdeles tennvæske? Det gir dårlig lukt og smak på kjøttet. Med en lighter, eller Looftlighter som den kalles, får du raskt fyr på kullet eller vedkubbene. Looftlighteren er elektrisk og trenger derfor tilgang til strøm. Har du ikke det, kan et tennrør være et godt alternativ for å få fart på kullet.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

4: Hansker og våtservietter
Engangshansker kan være nyttig når du skal marinere kjøttet eller fisken, eller legge råvarene på grillen. Hendene dine holder seg rene, og du slipper kryssmitte og forurensning av grillutstyret.

5: Grillbørste
Finner du rester av forrige grillmiddag når du åpner lokket for å grille? Invester i en god grillbørste. Børst av risten med en gang du er ferdig å grille, mens grillen fortsatt er varm, da slipper du hard skrubbing før grillen tennes neste gang. Grillbørsten er også fin å ha hvis du griller flere retter etter hverandre. Er det fisk til forrett bør du gi grillen en runde med børsten før du legger på kjøttet. Da slipper du at smaken og lukten av fisk smitter over på kjøttet.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Kilde: MatPrat.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.