Tryg etterlyser savnede livbøyer

tryg

Samtidig som det i juni ble satt en dyster rekord i antall baderelaterte drukninger, har det forsvunnet mange titalls livbøyer fra Tryg Forsikring som var satt ut ved badesteder, havner og vann landet rundt.

– Hvert eneste år blir livbøyer borte, men antallet hittil i sommer synes rekordstort. Det bekymrer oss da hver eneste livbøye kan være redningen for noen som er i ferd med å drukne, og som blir sett av andre på land. Opptil flere ganger i uken hører vi nå om drukningshendelser, og det å ha tilgang på redningsmateriell i en kritisk situasjon er livsviktig. Da kan ikke livbøyestativet være tomt, sier Monica Rimestad, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Hærverk og tyveri
I flere av de største byene er det de siste årene satset massivt på å sette ut nye livbøyer fra Tryg, ofte i samarbeid med kommune og havnevesen. I fjor druknet 86 personer i Norge.

– Nå som alle skal ha Norgesferie er det ekstra viktig at folk er bevisst hvilken trygghet livbøyene representerer. Derfor er det synd at noen driver regelrett hærverk på bøyene, mens andre bevisst stjeler den. Sommeren er den farligste tiden når det gjelder drukningshendelser, og vi ønsker at livbøyen skal være der når et medmenneske er i nød og trenger hjelp for å unngå å drukne, sier Rimestad.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Hun oppfordrer alle som ser en Tryg-bøye på vidvanke om å sette den tilbake på plass, eller eventuelt å overlevere den til kommune eller havnevesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.