Spår rekord for netthandelen: 4 av 10 nordlendinger boikotter fysiske butikker på Black Friday

google

38 prosent av innbyggerne i Nordland velger bort fysisk handel til fordel for nettshopping under årets Black Friday. Samtidig svarer mer enn 1 av 4 i fylket at de har planer om å bruke minst 3000 kroner på årets største salgsdag. – Blir noen hektiske dager for nettbutikkene, sier sjef i Norges største nettapotek.  

Funnene kommer frem i en ny, landsdekkende undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Norges største nettapotek, Farmasiet. Undersøkelsen viser at det kun er et fåtall av innbyggerne i Nordland som faktisk har planer om å handle i fysiske butikker på Black Friday i år, samtidig som det er rekordmange som har planer om å handle tilbudsvarer på nett.

– Årets Black Friday blir nok annerledes for de aller fleste, det er denne undersøkelsen et godt bevis på. Mens det ser utfordrende ut for de fysiske butikkene har det aldri før har vært større optimisme rundt nettshopping på handelens største dag, sier Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet.

Les også:  Mann i Nordland siktet for voldtekt av barn

Ifølge undersøkelsen er det langt flere nordlendinger som vil handle på nett i år enn i fjor.

– Samtidig med at det blir hektisk for netthandelsaktørene, vil vi nok se langt flere aktører som starter med Black November og Black Week for å spre ut salgsdagene og minske smitterisikoen.

Av innbyggerne i Nordland som skal handle på Black Friday svarer 55 prosent at elektronikk er øverst på handlelisten. Tett etterfulgt finner vi klær og sko (52 prosent). Pleie- og skjønnhetsprodukter er det også mange i fylket som har planer om å kjøpe. Nesten hver tredje person fra Nordland som skal handle på Black Friday er på utkikk etter dette.

Les også:  Vedum med varme ord om Senterparti-veteranen Anne Enger Lahnsten

– Pleie og skjønnhet, så vel som tidsaktuelle varer som munnbind og hånddesinfeksjon, forventer vi at skal skyte i været. Slik det ser ut nå kommer vi til å øke salget med 100 prosent sett oppimot fjoråret, forteller nettapotek-sjefen, som har brukt de siste månedene på å ruste opp til salgsdagene.

– Vi har gjort store innkjøp for å sørge for at vi har nok på lager, sikret ekstra personell for å håndtere trykket, og gjort i stand raske og rimelige fraktalternativer til kundene våre.

Les også:  Nordland fylkeskommune bruker 3 millioner på opera i Venezia

Undersøkelsen viser videre at mer enn hver fjerde Black Friday-shopper i Nordland har planer om å bruke mer enn 3000 kroner på selve dagen, også dette er en sterk økning fra fjoråret.

– Koronaviruset har gjort at man generelt har brukt mindre penger på ferie og reiser i år. Det tror jeg er årsaken til at nordlendinger har lyst til å handle mer på salgsdager som Black Friday. Det kan jo love godt for de som håper å finne ekstra fine gaver under juletreet i år, avslutter Furuseth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.