SV-politiker i Nordland: – Maske mot karantenebryterne!

Jitse Buitink

Jitse Buitnik er kommunestyrerepresentant for SV i Andøy i Nordland. Lokalpolitikeren anbefaler folk å bruke maske under corona-situasjonen.

Bodøposten.no har intervjuet SV-politikeren om hans syn på smitteverntiltakene:

Det virker helt idiotisk å skremme folket i bygda med å kle seg i maske og hansker, hvorfor anbefaler du det?

– Valget om å bruke maske er det meste ekstreme vi som innbyggere kan gjøre for å beskytte andre. Å bruke maske gjøres kun for å beskytte andre.

Men en maske stopper jo ikke et virus, så hva er vitsen?

– Siden du har svaret, så stiller jeg med svaret: Hvor mange menneske med maske slår du av en prat med, glemmer avstanden med eller plukker på de samme varene?

Les også:  Forsøksordning i Nordland har gitt 60 fagbrev

Men du skremmer jo folk, har du tenkt på det?

– Ja, alltid. For det første så er jeg en tulling og for den andre så smiler jeg bak maska. Dessuten så har vi godt av å tenke og diskutere hvorfor han tullingen går med maske, også er det litt mindre teit når de som vil bruke maske, men ikke tørr nettopp fordi de er redd for hva andre skal si, kan slippe å være den første.

Men nå tror hele bygda at du har korona, har du det?

Les også:  Ny forskning: Fiskeavskjær kan bedre mental helse

– Det nærmeste jeg har kommet korona siden utbruddet er karantenebryterne som valser rundt i samfunnet.

Men de finnes jo ikke på Åse vel?

– Joda, vi har både corona og katantenebrytere. Og det må settes fokus på, for vi har sykehjem og mange utsatte mennesker i bygda.

Du har en datter som ble konfirmert og 200 mennesker så på at du som eneste kom inn i salen på Sortland med maske. Skjønner du ikke at du kan utsette datteren din for mobbing?

– Det er derfor jeg har øks…Neida, for det første så møtte hele familien i maske. Hele opplegget var skandaløst med proppfullt av folk, jeg mener vi ikke hadde noe valg. For det andre så snakket vi om det og hun syns det var tøft.

Les også:  Nå blir det enklere bussbilletter i Nordland

Men seriøst, dette er for å få oppmerksomhet vel?

– Ja, absolutt. Oppmerksomhet og informasjon er det som skal gjøre at vi på sikt kan leve normalt igjen. Og når myndighetene ikke informerer, så gjør vi det vi kan.

Skal alle bruke maske nå da?

– Først og fremst begrens reising, unngå folkemasser, hold avstand og ja god hygiene. Og for den som vil hå med maske, gå med maske, en dag blir vi å takke deg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.