VIDEO: Magne Furuholmen slipper låta «This is Now America»

drabant

I forbindelse med Magne Furuholmens solo-single, «This is Now America», har den norsk/tyske kunstnerduoen Vegard Vinge og Ida Müller fått frie tøyler til å lage en slags fetter til den berømte videoen for «Take On Me», som denne uken passerte utrolige én milliard visninger på YouTube.

Videoen er et samarbeid mellom Vinge/Müller og Furuholmen, og kan leses som et tilsvar i debatten som har rast rundt Kulturrådets bruk av kultur-midler, der Vinge/Müller er trukket frem og hengt ut basert på korte, tendensiøse klipp fra deres monumentale performace-teater oppsetninger.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Videoen er like gjennomarbeidet og spektakulær som den er ubehagelig, og i det magiske håndtegnede universet til Vinge/Müller følger vi en sårbar ungdomsgutt på randen til selv-destruksjon, som kikker bekymret ut på en verden i oppløsning.

Istedet for å involvere seg i en meget populistisk opphetet debatt, har kunstnerne altså isteden her gått sammen for å laget et nytt kunstverk.

Med dette begir Furuholmen seg også inn på å kommentere den politiske situasjonen i USA. Selv sier han:

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Som ung vokste jeg opp i en verden full av muligheter og optimisme rundt fremtiden. Dagens unge vokser opp i en vesentlig mer bekymringsfull, usikker, og komplisert situasjon. For meg handler denne videoen om tap av uskyld og om fremmedgjøring, slik sangen også gjør, når jeg tenker meg om.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.