Flere svensker lærer seg arabisk for å bli mer effektive på jobben

arabisk

Flere og flere svensker lærer seg arabisk. På folkehøgskolen i Kristianstad og Hässeholm har på to år økningen gått fra ett arabisk kurs per semester til ni per semester. Det er hovedsakelig folk som arbeider med med integrering, sosiale tjenester og sysselsettingstjenester som tar kursene.

P4 Malmöhus melder at i løpet av bare to år har antall arabiske kurs ved folkeuniversitetet i Kristianstad og Hässleholm i Sverige gått fra ett kurs per semester til ni kurs per semester.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

Anas Idlibi lærer på arabisk ved folkelige universitet i Kristianstad og Hässleholm. Han sier at interessen i det arabiske språket er ekstraordinært i enkelte yrkeskategorier. Ifølge Idlibi er mange av hans studenter mennesker som jobber med integrering, sosial- og arbeidstjenester.

– Kanskje de trenger arabisk til å være mer effektive på jobbene deres, sier Anas Idlibi til P4 Malmöhus.

Nyheter Idag melder at Folkeuniversitetet i Kristianstads forretningssutvikler Cristina Boldrini Tisci mener den økte interessen for arabisk språkkurs har å gjøre med at antall arabiske talende har økt i Sverige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.