Mari Boine og Bugge Wesseltoft slipper låta «Elle»

hes

Mari Boine og Bugge Wesseltoft slipper låta «Elle» slippes 11. august. Låten er hentet fra det kommende albumet «Amame» som ventes 29. september.

Den opprinnelige temasangen til filmen «Kautokeino-opprøret» av Nils Gaup, er oppkalt etter helten: den unge Ellen Aslaksdatter Skum. 

– Ellen gjennomlevde 18 år i fengsel borte fra sin lille sønn, på grunn av sin ledende deltakelse i opprøret mot kolonistens utnyttelse av det samiske samfunnet og de ødeleggende konsekvensene innføringen av alkohol hadde på vårt folk, sier Mari Boine.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Selv om dette er en sang som betyr mye for meg og mitt publikum, er dette min første studioinnspilling av Elle. Jeg elsker denne versjonen som Bugge og jeg har skapt, og jeg håper den vil treffe en akkord hos mange av dere også, sier Boine.

Mari Boine ble tidligere i år signert av By Norse, en plattform som støtter norrøn og norrøn-relatert kunst, musikk, litteratur, film og kultur.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.