Historisk: Norges første NAV-ombud etablert etter forslag fra Demokratene

demokratene

Norges første NAV-ombud etableres nå i Agder etter forslag fra Demokratene. Bakgrunnen for vedtaket var en interpellasjon fra Vidar Kleppe, fylkestingsrepresentant for Demokratene.

– Fylkestinget i Agder vedtok følgende: «Fylkestinget ønsker å etablere et NAV-ombud. Fylkesrådmannen utarbeider en sak med organisering og mandat, opplyser Agder fylkeskommune.

Begrunnelsen var bla.: «NAV-skandalen som har rystet Norge den siste tiden viser med rette at Demokratenes langvarige kamp og krav om å innføre et NAV-ombud – må iverksettes. Under dagens regjering ser vi dessverre en stadig reduksjon og innskjerping og feiltolking av regelverket med det resultat at de som har behov for NAV-ytelser ikke får den nødvendige hjelpen de trenger.»

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Ifølge KS (kommunesektorens organisasjon) er det ikke etablert eget NAV-ombud i andre kommuner eller fylkeskommuner i Norge. I noen kommuner kan man få hjelp til NAV-saker der det eksisterer byombud (f.eks. Bergen kommune), brukerombud (f.eks. Fredrikstad kommune) eller sosial- og eldreombud (f.eks. Oslo kommune).

– Dette viser nok en gang at Demokratene alltid setter det norske folk – og Norge først i alt vi gjør politisk. Tro meg, det norske folk og Norge fortjener det, sier stortingskandidat Vidar Kleppe i Demokratene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.