skatteetaten

Årets skreifiske: A-krimsenteret forventer bedring i arbeidsforholdene

Under fjorårets skreifiske avdekket a-krimsenteret grove brudd på arbeidstidsbestemmelsene. – Jeg forventer en bedring i år, sier leder for a-krimsenteret i Nordland Kurt Kolvereid Jacobsen.  –  A-krimsenteret har de siste årene fulgt... Les mer »
skatteetaten

Sjokktall: Halvparten av kontrollerte restauranter i Nordland fulgte ikke loven!

A-krimsenteret i Nordland har gjennom 2022 kontrollert 55serveringssteder i Nordland. Hos flere enn halvparten av virksomhetene avdekket de lovbrudd.  Både arbeidsavtaler, lønn i henhold til tariffavtaler og overtidsgodtgjørelse, føring av personallister og... Les mer »
nav bodø

Ny forskning: Arbeidsledighet er helseskadelig, spesielt for menn

Menn får flere helseproblemer av arbeidsledighet enn kvinner, ifølge fersk forskning fra OsloMet. Arbeidsledighet er skadelig for helsen, viser ny forskning fra Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet. – Det fører til betydelige helseproblemer hos... Les mer »
nav bodø

Fattigdom i Bodø: Bevilger 600.000 i ekstra sosialhjelp

Formannskapet i Bodø har vedtatt å bevilge til sammen inntil 600.000 kroner i ekstra sosialhjelp i desember, opplyser Bodø kommune. – Det er de som har fått innvilget sosialhjelp i desember som... Les mer »
gunnar andreassen

1,2 prosent helt ledige i de tre nordligste fylkene

Ledigheten i Nordland holder seg stabil, og ved utgangen av november er det 1 493 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,2 prosent av arbeidsstyrken, og samme lave ledighet ser vi... Les mer »
gunnar andreassen

Uforandret ledighet i Nordland i oktober

Ved utgangen av oktober er det 1 407 helt ledige arbeidssøkere i Nordland, 5 færre enn forrige måned. Ledigheten har stabilisert seg på 1,2 prosent av arbeidsstyrken og er uforandret siden juni... Les mer »
gunnar andreassen

Nye tall fra NAV: 2530 arbeidsledige i Nordland

Ved utgangen av oktober er det 1 407 helt ledige arbeidssøkere i Nordland, 5 færre enn forrige måned. Ledigheten har stabilisert seg på 1,2 prosent av arbeidsstyrken og er uforandret siden juni... Les mer »
gunnar andreassen

Økning i antall mottakere av arbeidsavklaringspenger i Nordland

I september 2022 var det 6 089 personer i Nordland som mottok arbeidsavklarings-penger (AAP). Dette utgjør 4,1 prosent av befolkningen (18-66 år). Sammenliknet med samme måned i fjor økte antall mottakere med... Les mer »
nav bodø

Stabilt lav ledighet i Nordland

Ved utgangen av september er det 1 412 helt ledige arbeidssøkere i Nordland. Dette utgjør 1,2 prosent av arbeidsstyrken. Nordland har sammen med Trøndelag lavest ledighet av fylkene. I tillegg til de... Les mer »
nfk

«Framdrift22» drøfter fremtiden i Nordland

Hvordan skal vi nordlendinger skaffe oss relevant kompetanse og bli bedre rustet til å møte arbeidslivets behov i fremtiden? Hvordan kan vi tiltrekke oss kompetanse utenfra og beholde den i landsdelen? Kompetanseforum Nordland samler torsdag... Les mer »