Norge tildelt VM på skøyter 2025 – Usikkert om det kan gå

Norges Skøyteforbund

Det internasjonale skøyteforbundet, ISU, har i styremøte i oktober tildelt Norge og Hamar, VM-enkeltdistanser på skøyter i 2025. Men på grunn av strømkrisen og en uavklart situasjon i Norges nasjonalanlegg, Vikingskipet, tør ikke Norges Skøyteforbund å slippe jubelen løs.

Norge og Hamar var vertskap for det aller første VM-enkeltdistanser som ble avholdt i 1996. Dette er også den eneste gangen Norge har arrangert dette mesterskapet. Norges Skøyteforbund har derfor jobbet lenge med å få det til Norge igjen.

– VM enkeltdistanser har vi drømt om en stund. Vi har de siste årene gjennomført to svært vellykkede sammenlagt-mesterskap, mens enkeltdistanse-VM har blitt lagt til andre nasjoner. VM-enkeltdistanser er det største i vår sport i omfang og interesse globalt, etter OL. Særlig å få det siste VM før OL i 2026 er ekstra stas, sier Håkon Dahl, generalsekretær i Norges Skøyteforbund.

Les også:  Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

Men jubelen stod likevel ikke i taket på forbundskontoret i dag, ettersom nasjonalanleggets fremtid er usikker. På Hamar skal kommunestyret nå utrede alternativ bruk av Vikingskipet, på grunn av høye strømpriser. Det skal blant annet vurderes om Vikingskipet skal brukes som innendørs fotballhall. Dahl frykter derfor at VM kan ryke.

– Vi skal ha et møte med KUD og Hamar Kommune neste uke, hvor vi håper at vi kan finne gode løsninger for nasjonalanlegget. Innlandet fylke har allerede 536 fotballanlegg, mens vi kun har én kunstfrossen hurtigløpsbane i fylket. I tillegg er Vikingskipet det eneste godkjente anlegget for mesterskap i Norge, så vi har ingen alternativer. Vi håper og tror at vi kan få dette til, sier Dahl.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

Innen 1. desember må Norges Skøyteforbund ha bestemt seg, og gitt tilbakemelding til ISU dersom VM skal arrangeres i Norge i 2025. I tillegg stilles det krav om å forplikte seg til å arrangere World Cup i sesongene 23/24, 25/26 og 26/27 for å kunne få tildelt VM.

Norges Skøyteforbund og Vikingskipet skal også være vertskap for EM 6. – 8. januar 2023. Der er billettsalget godt i gang og det ventes tusenvis av skøytefans til Hamar for den store idrettshelgen, som også inkluderer Idrettsgallaen i OL-amfien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.