Økte strømpriser: 2 av 10 vasker klær om natten!

vaskemaskin

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 2 av 10 at de har brukt vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin om natten på grunn av økte strømpriser.

– Vi frykter et økt antall brannskader dersom hundretusener av husstander begynner å sette på vaskemaskinen midt på natten for å spare penger. Det er forståelig at mange ønsker å unngå høye strømregninger, og tar natten i bruk når det er billigere strøm, men vi anbefaler ingen å gjøre det mens alle i huset sover, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

Det er nå differensierte strømpriser gjennom døgnet, og ofte billigst strøm om natten. Fra nyttår innføres nye nettleiepriser som også vil skille mellom natt og dag, noe som kan forsterke utviklingen. Også brannvesenet er bekymret.

– Vi har sett flere tilfeller av branntilløp rundt om hvor vaskemaskiner eller tørketromler har vært medvirkende. Generelt anbefaler vi å være til stede hele tiden når man bruker slike apparater, og unngå for all del å bruke maskinene om natten dersom alle sover. Det du sparer i strømutgifter da kan fort bli mye dyrere. Natten, når alle sover, er den farligste tiden dersom det oppstår en brann, sier avdelingsleder, Ole Johan Ingebrigtsen ved Nordhordland og Gulen interkommunale brannforebyggende avdeling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.