Snøskredfare i Nordland

nve skredfare

Skredfaren vurderes til 2-moderat de fleste varslingsregioner i Norge, opplyser Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I Nord-Norge har det vært kraftig vind fra sørøst i løpet av uken. Mot helgen får vi mer vestavær og nedbør. Det ventes at det blir fin snø mange plasser i fjellet. Men bygeværet byr på sine utfordringer. Stabiliteten i snøen og dermed skredfaren vil variere lokalt.

– Du bør alltid nærme deg bratt terreng med omhu og gjøre lokale vurderinger. Eldre fokksnøflak kan fortsatt være ustabile og vanskelig å oppdage under den nye snøen, anbefaler vaktleder Karsten Müller fra varsom.no.

Les også:  Ønsker tips om Nordlands mest universelle nyvinninger

I Sør-Norge ventes det fint vær og mange vil sikkert nyte snøen i fjellet. At skredfaren også her er moderat betyr ikke at det er trygt overalt.

Fokksnøen stabiliserer seg gradvis, men vi har hatt sett noen større skred de siste dagene. Både personutløst og naturlige. Dette tyder på at vi har mer potente lag under utviklingen. Utbredelsen anses ikke som særlig stor enda, men er du på feil plass kan skredene og konsekvensene bli store.

Les også:  LESERINNLEGG: Venstre bør lære av SV

Alltid husk standard tiltak som sender/mottaker, søkestang og spade når du beveger deg i eller nært terreng brattere enn 30 grader.

Følg med på varsom.no og tar en titt på snøskredskolen vår før du legger ut på tur.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.